Proiectul de renovare al refugiului salvamont Nicolae Nan de la Bâlea Lac este realizat cu fondurile strânse prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2023.

Foto: Facebook Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

Lucrările au demarat cu înlocuirea echipamentelor vechi sau stricate din refugiu.

 

Foto: Facebook Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

„Proiectul Renovare ecologică a refugiului salvamont Nicolae Nan din Bâlea Lac este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2023, un program al Fundației Comunitare Sibiu.

 

Foto: Facebook Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

Am început renovarea refugiului prin reparațiile și înlocuirile de echipamente vechi/defecte din refugiu. N-a fost deloc simplu să faci din vechi, ceva modern și funcțional, dar Zoly și ajutorul lui sunt meșteri pricepuți. Prin acest proiect se dorește renovarea și modernizarea refugiului salvamont Nicolae Nan din Bâlea Lac, jud. Sibiu, situat la altitudinea de 2.050 m. Aici, pe timpul verii și a vacanțelor școlare sau sărbătorilor legale, fac patrulare preventivă 2 salvatori montani voluntari, în timpul căreia previn și salvează turiști aflați în pericol, alături de Serviciul Județean Salvamont Sibiu (când este nevoie) sau acordă informațiile necesare deplasării în siguranță a turiștilor” au transmis reprezentanții Asociației Salvatorilor Montani Sibiu.