Ritm de lucru susținut pe șoselele Sibiului

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au apreciat progresele construcției autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Oficialii guvernamentali s-au aflat ieri pe șantierul primului lot al viitoarei autostrăzi.

Turcan: În țară se lucrează la peste 164 km de autostradă

„Periodic verific stadiul lucrărilor de pe şantierul tronsonului I al autostrăzii Sibiu-Piteşti. L-am însoţit, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe prim-ministrul Ludovic Orban pe şantier şi am confirmat public progresele pe care le-a făcut constructorul. Am avut o dovadă în plus că atunci când statul, Executivul şi autorităţile din subordinea sa, tratează proiectele cu seriozitate şi companiile ca pe un partener real, lucrurile avansează. O veste bună şi de pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda: tronsoanele I și II vor fi finalizate anul acesta. Ritmul este bun (cu promisiunea constructorilor de pe tronsonul II de a accelera lucrările), iar acest lucru se poate exprima şi astfel: acum, în România, autostrăzile se construiesc în teren, nu pe hârtie! Se lucrează, aşadar pe Sibiu – Boiţa (tronsonul I), s-a semnat contractul de execuţie pe tronsonul Curtea de Argeş – Piteşti (tronsonul V), iar celelalte tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Piteşti sunt în faze avansate: tronsonul IV sperăm să aibă un câştigător în 20 de zile, tronsonul III are toată documentaţia şi CNAIR îl va licita curând, iar tronsonul II are şanse să fie licitat şi să intre în execuţie până la finalul anului. În acest moment se lucrează în ţară la peste 164 de kilometri de autostradă. Şi se lucrează, nu se plimbă planşe pe la televiziuni! Guvernul României are toate facturile emise de constructori achitate sau în termen de plată, acesta fiind un motiv în plus pentru care solicitările noastre, ale Executivului, au fost ca turaţia pe şantiere să nu se reducă.

La vizita de la autostradă a participat și Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, care a apreciat că tronsonul de autostradă Sibiu-Boița reprezintă un obiectiv de investiții de importanță majoră pentru județul Sibiu. „Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru felul în care merg lucrurile și vreau să remarc și faptul că avem un constructor care s-a mobilizat foarte bine”, a adăugat Cîmpean.

De altfel, operatorul de drumuri al Consiliului Județean lucrează în aceste zile pe o altă șosea foarte importantă din județ. Drumul județean Gura Râului – Păltiniș,un drum iubit de pasionații de ciclism sau automobilism și pe care de-a lungul timpului s-au susținut etape importante din Turul Ciclist al Sibiului, Cursa Sponsorilor și din Raliul Sibiului, va fi refăcut și consolidat până în 6 iunie. „Dacă sunteți amatori de excursii la munte cu bicicleta sau mașina, din iunie, vă recomandăm acest traseu spre Păltiniș”, transmit responsabilii CJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*