Rinkevicius: „Felicitări jucătorilor meci. Au jucat excelent“

CSU Sibiu și-a recăpătat respectul fanilor, dar și al adversarelor, arătând forță pe terenul uneia dintre cele mai valoroase echipe din Ligă. Sâmbătă, a cedat la limită, 80-81 (43-35) la CSM CSU Oradea, în runda a 3-a din Top 10-ul Ligii Naționale de baschet masculin, la capătul unui meci în care a condus până aproape de jumătatea sfertului 4.

foto: facebook/CSU Sibiu

Din păcate, CSU Oradea a învins sâmbătă cu o nouă reușită în final de meci. Un coș de două puncte a lui Tarolis, în penultima secundă, la fel ca-n runda trecută când învingea la Pitești cu o triplă Richard, pentru același scor 81-80.

foto: facebook/CSU Sibiu

Elevii lui Rinkevicius au luat tare gruparea gazdă, locul doi în clasament, finalistă și-n acest an în Cupa României, preluând conducerea încă din start. Au deschis tabela prin Blumbergs la chiar primul atac sibian, iar din minutul 1,09, de la 5-4 pentru gazde, a revenit în avantaj, 6-5, și a fost apoi mereu în față până aproape de jumătatea sfertului 4.

CSU Sibiu a impresionat la Oradea, având un run de 9 puncte în sfertul inaugural, de la 15-15 ducând tabela la 15-24, iar la un moment dat un avantaj de 15 puncte!, 19-34, după 13 minute de joc! „Vulturii“ și-au recăpătat respectul fanilor, dar și al adversarelor, arătând forță pe terenul uneia dintre cele mai valoroase echipe din Ligă.

foto: facebook/CSU Sibiu

Meciul s-a strâns chiar în sfertul 4. Spiritele s-au încins, iar Tomas Rinkevicius a fost eliminat din cauza cumulului de tehnice.  Oradea a venit la 61-62 cu ceva mai bine de 7 minute înainte de final. Apoi a preluat conducerea, după peste 33 de minute de suferință, 66-65 grație unei triple izbutite de Stephen Carino Holt. Pratt a replicat imediat cu 3 puncte, apoi Dragoste a adăugat încă 2 și părea că vom avea finalul așteptat. „Leii“ gazdelor Tarolis și Richard, care și-a găsit concentrarea pentru a transforma 3 libere cu mai puțin de un minut și 20 de secunde înainte de ultima sirenă, au făcut însă diferența. În 3 minute, Tarolis a marcat o triplă și două coșuri de 2 puncte, ultimul după o recuperare ofensivă finalizată cu slam-dunk, spre bucuria gazdelor și frustrarea sibienilor care au avut meciul în mână. S-a încheiat CSU Oradea – CSU Sibiu 81-80 (17-24, 18-19, 17-17, 29-20)

Gaston Whelan a fost principalul marcator al CSU Sibiu, cu 18 puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări. Monyea Pratt a reușit 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Roberts Blumbergs a venit cu 14 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Au mai marcat: Barro – 9 puncte (5r), Dragoste – 8 puncte (4a+3r), Gavriloaia – 7 puncte, Uță – 6 puncte (8r), Manchon – 4 puncte (2a+1r).

foto: facebook/CSU Sibiu

„Am făcut o treabă foarte bună. Am pierdut la ultima minge, la ultima recuperare. Sunt foarte mândru de echipa noastră, de colegii meci, pentru că am luptat până la final. Nu e mai mult de zis. Trebuie să continuăm să muncim, să ne îmbunătățim muncă în săptămână următoare și sunt sigur că putem să ne luptăm cu orice adversar” a declarat Gaston Whelan.

„Cred că am făcut un meci bun. Le-am spus jucătorilor, că pentru mine ei sunt învingători. Cred că meritam această victorie. Cred că Oradea este o echipă foarte bună și poate câștiga în fața oricui, fără ajutor de pe margine. Am avut acest sentiment la acest meci. Felicitări jucătorilor meci. Au jucat excelent. Planul nostru de joc a funcționat pentru acest meci. Ne-am asumat niște riscuri, sunt o echipă talentată și ne-au pedepsit în unele momente. Cred că planul de joc a fost bun și am fost în avantaj până aproape de final. Am fost surprins, văzând meciul și cred că toată lumea a văzut, nivelul contactelor cât timp am fost pe bancă, iar după ce am fost eliminat a fost cu totul un alt nivel. Vreau să întreb, ce a fost diferit?”, a spus Tomas Rinkevicius, după meciul de la Oradea.

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu rămâne pe 4 în clasamentul Grupei 1-10, 15 pct (4 victorii și 7 înfrângeri), urmând ca în etapa viitoare să joace tot în deplasare, vineri 10 martie, de la ora 18, la Dinamo București.

CLASAMENT

sursa: LNBM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*