Rheinmetall Automecanica, inaugurată oficial

Rheinmetall, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule militare din Europa, a finalizat recent investiția anunțată în februarie 2024 ca acționar majoritar în două companii ale producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. Achiziția a intrat în vigoare la 1 mai 2024, după ce au fost obținute aprobările oficiale relevante. Evenimentul a cuprins prezentări ale vehiculului blindat de luptă Rheinmetall Lynx, camionului HX 2 și remorca pentru containere RAM.

foto> facebook

Compania Rheinmetall Automecanica și-a început oficial activitatea. În cadrul evenimentului de inaugurare de la Mediaș, noul producător român de vehicule s-a prezentat angajaților, precum și reprezentanților din mediul politic, de afaceri, armată și mass-media. La eveniment a participat Ministrul economiei, afacerilor și turismului, Ștefan-Radu Oprea.  „Vom păstra actuala echipă și o vom crește. Vom folosi practic portofoliul pe care Automecanica l-a adus în grupul Rheinmetall, remorci, părți de camion, tancuri, pentru a crește portofoliul general pe care îl vindem în toată Europa. În același timp vom face componente pentru camioanele pe care le producem în Viena și bineînțeles pentru vehiculele tactice. Obiectivul principal va fi astfel ca aici să facem asamblarea finală a vehiculelor logistice dar și a celor de infanterie.  Suntem o companie care poate produce astfel de vehicule, așa cum ați putut vedea în această hală, iar facilitatea de aici va fi capabilă să realizeze vehicule de infanterie și vom putea livra practic unele fabricate în Mediaș, România”, a explicat Björn Bernhard, Director general Rheinmetall Landsysteme GmbH.

foto: facebook
Rheinmetall, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule militare din Europa, a finalizat recent investiția anunțată în februarie 2024 ca acționar majoritar în două companii ale producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. Achiziția a intrat în vigoare la 1 mai 2024, după ce au fost obținute aprobările oficiale relevante. Noua companie, în care grupul din Düsseldorf deține acum 72,5% din acțiuni prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, va funcționa de acum înainte sub denumirea Rheinmetall Automecanica SRL. Compania Rheimetall Automecanica a pornit la drum cu 150 angajați, iar obiectivul este acela ca în decurs de aproximativ doi ani să ajungă la o cifră de afaceri de 300 milioane de Euro. „Este o zi istorică, care nu numai că face Automecanica, acum Rheinmetall Automecanica SRL, mai puternică, dar fortifică și Romania și dovedește că poate avea o industrie de apărare performantă și profitabilă”, spune Nick Știrban, Director general Rheinmetall Automecanica.

Rețea globală

Cu Rheinmetall Automecanica SRL, Rheinmetall își extinde și mai mult rețeaua globală de producție in domeniul construcțiilor de vehicule, care are deja locații în Canada, SUA, Australia, Marea Britanie, Austria, Olanda, Ucraina și Germania. Acest lucru va duce, de asemenea, la creșterea semnificativă a capacităților de producție și de mentenanță. Rheinmetall își consolidează, de asemenea, prezența strategică în Europa Centrală și profită de o creștere semnificativă a vânzărilor și de noi țări cu clienți promițători în regiune. Cu locații în zona de est a alianței NATO, Rheinmetall este prezentă și în Ungaria și Lituania. Sediul de la Mediaș, garantează forțelor armate de pe flancul estic al NATO timpi de răspuns mai scurți și o mai mare siguranță în lanțul de aprovizionare. Pe lângă repararea vehiculelor logistice, aici vor fi deservite în viitor și șasiurile pentru tunurile antiaeriene ale forțelor armate române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*