Rezultate deosebite pentru elevii sibieni la Olimpiadele de Limbi Moderne

În intervalul 26 aprilie – 1 mai 2024, orașele Iași și Deva au fost locul desfășurării a trei evenimente deosebit de importante în domeniul educației: etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză și a Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice în Iași, respectiv Olimpiada Națională de Limba Engleză în Deva.

Foto: IȘJ Sibiu

Tinerii talentați din județul Sibiu s-au remarcat prin abilitățile lor excepționale în cadrul acestor competiții.

La Olimpiada Națională de Limba Franceză din Iași a participat un grup de 8 elevi sibieni, însoțiți de doamna profesoară Jigău Irina de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu. Elevii Gheorghiu Ariana, Anghel Anna Victoria, Tigan Lea Clara, Sdrobiș Sebastian, Anghel Eduard Lucas, Benson Aleksandr Jerome, Rociu Matei și Stoișor Andreea au obținut rezultate impresionante. Elevii Sdrobiș Sebastian de la Liceul Teoretic „Constantin Noica”, Anghel Eduard Lucas și Rociu Matei de la Colegiul Național „Octavian Goga” au primit Mențiuni Speciale din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași pentru performanțele lor.

Foto: IȘJ Sibiu

La Olimpiada de Limbi Romanice, Sibiul a fost reprezentat de un grup de 5 elevi, însoțiți de către doamna profesoară Savu Sabina de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, și anume:  Ciovică Maria Alexia, Alisie Mateoiu Andrei, Șoaită Alicia Nicoleta, Nicolăescu Maria-Leonor și Costea Maria-Cristina. Toți elevii au reușit să obțină punctaje impresionante, peste 90 de puncte, iar elevele Șoaită Alicia Nicoleta de la Colegiul Național „Octavian Goga” și Nicolăescu Maria-Leonor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” au obținut Mențiuni din partea Ministerului Educației pentru rezultatele lor.

Foto: IȘJ Sibiu

În același timp, la Deva, un alt grup de 8 elevi sibieni, însoțiți de  către doamna profesoară Călinescu Mădălina de la Colegiul Național “Octavian Goga”, s-au distins la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Aceștia sunt: Giurca Tudor-Ioan, Garbulea Paula Eija, Abramovici Ana, Cornea Iulia, Mihăilă Maria-Alessia, Vasiu Luca-Mihai, Ighiștorfean Anca și Bâlțat Denisa Anamaria. Tudor-Ioan Giurca de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu a reușit performanța de a obține Premiul I  la clasa a VII-a, iar Ana Abramovici de la Colegiul Național “Octavian Goga” a obținut la clasa a IX-a Mențiune din partea Ministerului Educației pentru rezultate deosebite.

Pe lângă competițiile în sine, elevii au avut ocazia să exploreze și să se bucure de frumusețea și cultura locurilor gazdă. La Deva au avut ocazia să viziteze locuri istorice precum Muzeul Culturii și Civilizației Dacice și Romane și Castelul Corvinilor. În Iași au participat la un tur al orașului și la ateliere de teatru organizate de Catedra de Limba Franceză a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Performanțele remarcabile ale elevilor, alături de experiențele culturale bogate, demonstrează angajamentul și talentul elevilor din județul Sibiu în promovarea excelenței în învățământul românesc. Felicitări acestor tineri talentați și tuturor celor care i-au susținut în această călătorie spre succes!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*