Revine norocul? FC Hermannstadt merge la Ploiești după punct(e)!

Echipa sibiană află mâine dacă i se anulează penalizarea de 9 puncte. Luni, de la ora 20, întâlnește Petrolul, în deplasare, în ultimul meci al etapei. În tur, FC Hermannstadt a câștigat la ultima fază, prin golul lui Ionuț Stoica.

foto: facebook/FCH

FC Hermannstadt întâlnește Petrolul, la Ploiești, luni 13 februarie, de la ora 20, în runda a 25-a a Superligii României la fotbal. O deplasare dificilă și foarte importantă, indiferent de decizia de mâine a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane (Elveția). În cazul în care clubul sibian își reprimește cele 9 puncte înapoi, are mare nevoie de un rezultat bun pentru a relua lupta în zona de play-off. Dacă decizia e nefavorabilă, punctele puse în joc sunt vitale pentru supraviețuire.

Șansa revenirii

Una peste alta, gruparea sibiană are ocazia de a redeveni sperietoarea Superligii, după un început de an greoi, cu 2 înfrângeri și o remiză, în condițiile în care a jucat două partide pe teren propriu. Sâmbătă, în runda 23, a terminat la egalitate cu FC Argeș, 1-1 (1-1), după un meci încheiat într-un peisaj hibernal, în urma ninsorii abundente căzute spre finalul reprizei secunde.

Cu Petrolul

Petrolul Ploiești ocupă în acest moment poziția a 8-a în clasament, cu 30 de puncte, din 9 victorii și 3 remize. Cea mai bine plasată echipă dintre nou promovate, a început și mai rău anul decât FCH, cu 3 înfrângeri consecutive, ultima fiind înregistrată la FC Botoșani, 0-5. Se confruntă cu grave probleme financiare, fiind „abonată“ la pedepse în ultimele întruniri ale Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, care a luat următoarele hotărâri:

Coman Marius Catălin vs. ACS Petrolul 52 – Neexecutare Hotărâre CNSL – Termen 22.02.2023

VÂLCEANU OCTAVIAN vs. ACS PETROLUL 52 – Pretenții financiare. Admite în parte cererea reclamantului. Obligă pârâtul la plata drepturilor financiare restante și chiriei pentru perioada octombrie-decembrie 2022, precum și a cheltuielilor de judecată reprezentând taxa de procedura și onorariu avocațial. Cu recurs în termen de 5 zile.

SAIM TUDOR ALEXANDRU vs. ACS PETROLUL 52 – Pretenții financiare – Admite în parte cererea reclamantului. Obligă pârâtul la plata drepturilor financiare restante conform acordului de amânare nr. 1756/28.09.2022, precum și a cheltuielilor de judecată reprezentând taxa de procedură. Cu recurs în termen de 5 zile.

În tur, FC Hermannstadt s-a impus greu în fața Petrolului, la Mediaș, scor 2-1 (1-1). Sibienii au deschis scorul după un autogol Seto (‘10), oaspeții au egalat prin Irobiso (‘28), pentru ca Ionuț Stoica să aducă victoria în minutul 90+4.

Remiza cu FC Argeș, pe Municipal

Cu cca 5.000 de spectatori în tribunele Municipalului, FC Hermannstadt a scos sâmbătă prima mingea din plasă, la chiar prima fază periculoasă la poarta lui Letica. Era minutul 17 când Garita, cel mai periculos jucător al oaspeților, a depășit întreaga apărare sibiană și a marcat, cu un șut de la aproximativ 14 metri, în dreapta portarului sibian.

„Para-gol“, în prelungirile reprizei

Elevii lui Măldărășanu au depășit șocul și au împins mai consistent jocul spre poarta adversă, în căutarea egalării. Fără a-și crea ocazii importante, soarta le-a surâs chiar înainte de intrarea la cabine, după un fault în careu al portarului Micle asupra lui Bărbuț. O imprudență la o degajare banală, analizată cu sistemul VAR. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Paraschiv, care a readus egalitatea pe tabela de marcaj (min 45+4). „Para-gol“ marca astfel din nou împortiva FC Argeș, la fel cu o făcea în minutul 90 în tur, când FCH obținea o victorie in extremis (1-0).

Repriză albă. La propriu

Echipa sibiană intra așadar la vestiare cu un tonus ridicat, însă în 15 minute acesta s-a rispit ca prin farmec. La reluare, FC Argeș a dat semne că își dorește totuși victoria și și-a creat două ocazii mari în primele 10 minute. Bassong (‘54) a fost aproape de a finaliza cu gol o fază rapidă de atac pe flancul nostru stâng, din fericire șutul său de la 16 metri a ocolit de puțin viclul porții lui Letica.

Sibienii au echilibrat apoi jocul, au avut câteva ocazii bune în minutele 67 și 74, dar nu au reușit desprinderea. La cea de-a doua, Paraschiv scăpase pe partea stângă la o eroare a lui Tofan, a pătruns în careu, dar n-a găsit finalizarea perfectă. A șutat spre colțul lung, după ce a întors un adversar, însă balonul s-a dus alături.

În repriza a II-a ninsoarea puternică a pus probleme celor două echipe,  jocul fiind chiar întrerupt la un moment dat pentru a se curăța gazonul de zăpada care făcea imposibil de văzut marcajele.

S-a încheiat 1-1, rezultat în urma căruia FC Hermannstadt a coborât pe locul 12 în clasament, cu 25 de puncte.

Echipele

FC HERMANNSTADT: Letica – Medina, Ene, Bejan, Butean – Petrescu, Mino Sota, Biceanu (‘68 Limaj) – Bărbuț(’46, Balaure), Paraschiv, Popescu (’81, Oroian). Rezerve neutilizate: Muțiu, Antoche, Issah, Iancu, Buhăcianu, Babic. Absenți: Opruț (suspendat), I. Stoica, Alhassan (accidentați). Antrenor: Marius Măldărășanu

FC ARGEȘ: Micle – Tofan, Zebic, Constantin, Rizzi – Meza Colli, Njike (’79, Tîrcoveanu) – Jakolis (’87, Turda), Bassong, Bertrand (‘46 Calcan) – Garita. Rezerve neutilizate: Straton, Dobrosavlevici, Hanne, Croitoru, Mimito Biai, Brendon. Absent: Șerban (accidentat). Antrenor: Constantin Schumacher

Etapa a 25-a începe mâine, după următorul program: 

Vineri, 10 februarie

Ora 17.00 Universitatea Cluj – CS Mioveni

Ora 20.00 FC Rapid 1923 – FC U Craiova 1948

Sâmbătă, 11 februarie

Ora 14.30 UTA Arad – FC Botoșani

Ora 20.00 Universitatea Craiova – FC CFR 1907 Cluj

Duminică, 12 februarie

Ora 17.00 FC Argeș – Farul Constanța

Ora 20.00 FC Voluntari – FCSB

Luni, 13 februarie

Ora 17.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Chindia Târgoviște

Ora 20.00 Petrolul Ploiești – FC Hermannstadt

CLASAMENT

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*