Revine campania Blue Monday. Psihologii oferă ședințe de terapie gratuite pentru oamenii care suferă de depresie

Asociația Daisler lansează ediția cu numărul 5 a campaniei Blue Monday, care poartă numele celei mai depresive zile din an. Zeci de specialiști din toată țara vor oferi ședințe gratuite de consiliere psihologică.

Scopul campaniei Blue Monday este de a oferi șansa de înțelegere, suport emoțional și noi resurse de gestionare a dificultăților.

Sub coordonarea psihologilor Mădălina Bogdan, Denisa Niță și Cristina Lațcu, campania va conecta sute de persoane din întreaga țară cu mai mulți de psihologi și psihoterapeuți români. Ședințele se vor desfășura în perioada 17-21 ianuarie 2022.

Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

Din 2005 încoace, cea de-a treia zi de luni din ianuarie e numită Blue Monday și este considerată cea mai deprimantă zi din an, cu un risc major asupra sănătății psihice. Potrivit unor cercetări, trecerea sărbătorilor de iarnă, cheltuielile din decembrie, vremea posomorâtă și perspectiva îndepărtată a unei vacanțe sunt doar câteva dintre motivele care contribuie. La acestea se adaugă și stările generate de incertitudinea contextului epidemiologic, în condițiile în care statisticile indică faptul că tot mai multe persoane se simt mai triste sau mai puțin încrezătoare.

„Proiectul Blue Monday poate fi un adevărat sprijin pentru cei care se confruntă cu stări depresive. Un ajutor acordat la momentul potrivit poate fi chiar salvarea unui om de la suicid. Inițiativa este un liant între persoanele dornice să înceapă un proces terapeutic și psihoterapeuți disponibili pentru a-și oferi serviciile, mai ales în contextul celei mai depresive luni din an și a creșterii numărului de persoane care se confruntă cu probleme în această direcție”, spune psihologul Mădălina Bogdan.

Pe https://bluemonday.ro se pot înregistra atât persoane care au nevoie de ajutor și vor să discute gratuit cu un specialist, cât și psihologi care doresc să își ofere serviciile pentru a veni în sprijinul comunității. În 2021, aproape 60 de specialiști au oferit 300 de sesiuni de terapie.

„Blue Monday e un proiect de suflet, care și-a demonstrat impactul în edițiile precedente. A apărut din dorința de a ajuta comunitatea să meargă mai departe într-o manieră mai sănătoasă și a deschis drumul unui subiect considerat până de curând sensibil, dar care are efecte puternice și dă peste cap numeroase vieți. Credeam că normalizarea acestor probleme e un pas important pentru bunăstarea noastră, a tuturor”, explică Andi Daiszler, președinte al Asociației Daisler.

Toate ședințele se vor desfășura atât fizic, cât și online, în funcție de preferințele participanților, fiind disponibile persoanelor din întreaga țară.

Pornită în 2018, inițiativa permite celor care se simt singuri, triști sau deprimați în această perioadă să discute cu psihologi în cadrul unor ședințe oferite gratuit. Pentru a se înscrie, doritorii trebuie să completeze un formular disponibil la această adresă web. Ulterior vor intra în contact cu specialiștii înscriși deja.

Proiectul este inițiat de Asociația Daisler și susținut de Daisler Print House. Asociația Daisler este un ONG fondat la Cluj-Napoca în 2016. Pe lista proiectelor asociației se numără și festivalul de light-art Lights On, Strada Potaissa – piața de flori altfel sau inițiativa de transformare a orașului intitulată Centrul Verde. Daisler Print House este o afacere de familie în domeniul tipăriturilor pornită în Cluj-Napoca în 2003.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*