Revin spectatorii în Sala Transilvania! Sperăm și victoriile!

CSU Sibiu întâlnește „lanterna“ CS Municipal Galați, sâmbătă, de la ora 18, în Sala Transilvania

foto: facebook/CSU Sibiu

Cu un start de sezon de coșmar, CSU Sibiu are șansa să lege două victorii, pentru prima dată în această ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Mai ales că va conta din nou pe sprijinul fanilor, accesul spectatorilor fiind permis pentru toate partidele din această lună.

După o victorie „dulce“

După pauza competițională determinată de acțiunile loturilor naționale, BC CSU Sibiu revine în LNBM sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18, pentru întâlnirea cu CS Municipal Galați. Meciul contează pentru runda a 10-a și va avea loc în Sala Transilvania, cu spectatori în tribune.

Ai noștri vin după o victorie „dulce“, smulsă pe final, 80-79 (21-21, 16-19, 19-19, 24-20) cu SCM Timișoara, tot pe teren propriu. Toată lumea speră că acesta a fost momentul restartului, echipa sibiană a având parte în acest campionat de două serii negre, de 4 și respectiv 3 înfrângeri consecutive.

Bancă scurtă

Cu Timișoara, CSU a izbutit să înscrie din nou 80 de puncte, la fel ca în precedentele 4 întâlniri, însă de această dată s-a dovedit suficient pentru victorie, la fel ca în meciul cu CSO Voluntari, 86 – 83. Dan Fleșeriu, antrenorul care tocmai a împlinit 47 de ani, pe 29 noiembrie, s-a descurcat bine de această dată cu banca sa scurtă, chiar dacă a folosit doar 6 jucători, al 7-lea prezent pe teren bifând abia 5 minute. Pratt a stat în joc aproape 38 de minute, Tamulis și McGrew mai bine de 36 de minute, Dragoste 30, iar Tohătan 28.

Internaționalii noștri Lucas Tohătan și Rareş Cristian Uță (ambii cu câte 2 puncte) au un plus de moral, după au reușit să treacă săptămâna trecută de Luxemburg, cu Naționala României, în Grupa B din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, scor 73-70.

Adversar imprevizibil

CSU Sibiu are parte, sâmbătă, de un adversar greu de ghicit. Cu un debut de sezon și mai slab decât al sibienilor, CS Municipal Galați a profitat de pauză pentru a-și recupera jucătorii accidentați și vine la Sibiu pentru prima victorie din actuala stagiune. Cu 8 eșecuri consecutive, oaspeții de pe malul Dunării ocupă în prezent ultima poziție în clasament.

Cu fanii alături

Gruparea sibiană va beneficia însă din nou de aportul publicului, iar când îl are în tribune pe cel de-al 6-lea jucător, capătă puteri suplimentare, devenind greu de ținut în frâu. Biletele sunt disponibile AICI.

Accesul va fi permis doar în limita a 30% din capacitatea maximă a Sălii. Se face în baza biletului și a certificatului digital COVID care să ateste că spectatorii sunt vaccinați cu schema completă de cel puțin 10 zile sau au trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare. Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul digital covid.

Relaxare în Muzeu

Ai noștri au profitat săptămâna aceasta de Ziua Națională, pentru a-și recăpăta pofta de victorii în Muzeul Astra. Spre surprinderea tuturor, au avut parte și de un mini-concert susținut în Pavilionul Muzeal Multicultural (intrarea principală din Muzeul în aer liber). Solist: Rareș Uță! „Băieții noștri știu foarte bine să ne impresioneze, iar de ziua României, am avut parte de un «concert» LIVE inedit astăzi (nr – ieri), marca Rareş Cristian Uță, în Muzeul Astra! L-am aplaudat cu toții, după care ne-am bucurat redescoperind frumusețea tradițiilor populare românești!“, a transmis CSU Sibiu.

Program meciuri

Cinci meciuri va mai disputa CSU Sibiu în acest an, 3 în LNBM (în perioada 4-18 decembrie), iar 2 în Cupa României (între Crăciun și Anul Nou). În campionat are parte de un program accesibil, cu meciuri împotriva ultimelor 3 clasate. După partida cu CSM Galați, merge în deplasare la Rapid, iar apoi din nou acasă, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. În Cupă va întâlni, într-o dublă, învingătoarea dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu.

Ce au declarat Mirel Dragoste și Dan Fleșeriu, înaintea confruntării din etapa a X-a:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*