Restricții de Circulație pentru Cursa Sponsorilor de duminică, 25 iunie

Pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului Cursa Sponsorilor, organizat sub egida Turului Ciclist al Sibiului, se instituie pentru ziua de duminică, 25 iunie, următoarele restricții de circulație:

 

Foto: organizatori

  • Calea Poplăcii va fi închisă între strada Ludoș și ieșirea din municipiu spre Poplaca, între orele 7:00 – 15:00;
  • Circulația pe DJ 106R va fi închisa între Sibiu și intrarea în Poplaca între orele 7:00 – 15:00.
  • Se interzice parcarea autovehiculelor pe strada Calea Poplăcii, de la strada Ludoș și până la Jandarmeria Sibiu, în intervalul orar 6:00-15:00.

Conducătorii auto sunt rugați să folosească variante ocolitoare și să respecte indicațiile agenților de poliție și ale personalului de semnalizare a concursului.

Pe lângă Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu, Turul Sibiului este susținut de cele mai importante companii din municipiu și din județ. În semn de apreciere, organizatorii au oferit sponsorilor si partenerilor, încă de la prima ediție, în 2011, posibilitatea de a-și înscrie angajații la Cursa sponsorilor, eveniment care oferă participanților șansa de a experimenta senzațiile unei competiții profesioniste – cu traseu închis circulației, cronometraj și arbitraj – însă într-o atmosferă prietenească, în care singurele lucruri care contează sunt fair play-ul și distracția. Cursa Sponsorilor a fost lansată ca și competiție cu start în masă, dar din 2020 se desfășoară ca probă de contratimp, individual și pe echipe (2 membri la fete, 3 la băieți).

În afară de Cursa Sponsorilor, sub egida Turului Ciclist al Sibiului se organizează și alte competiții dedicate amatorilor: Transfăgărășan Challenge – în 7 iulie, Păltiniș Challenge – în 8 iulie și Green Day Kids – în 9 iulie, dedicat copiilor nelicențiați cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Aflat la ediția a 13-a, Turul Sibiului înseamnă anul acesta patru zile de competiție, între 6 și 9 iulie, cu trei etape și două semi-etape care însumează, în total, 660 de km.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale. Încă de la prima ediție, care a avut loc în iulie 2011, Turul Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiție ciclistă organizată în România și una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naționale, Continentale, Pro-Continentale și, în premieră pentru țara noastră, de World Tour.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*