Restricții de circulație duminică, pentru Duathlon Challenge

Duathlon Challenge powered by Buonavista, cel mai inedit concurs din Sibiu de îmbinare a alergării cu ciclismul, a ajuns la ediția cu numărul 10. Competiția se va desfășura duminică, 1 octombrie 2023, în aceeaşi locaţie de poveste cu care ne-am obişnuit: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului + DJ 106 A Sibiu – Rășinari.

FOTO: organizatori

Alergători și bicicliști din toată țara și străinătate sunt aşteptaţi să ia startul duathlonului de asfalt, începând cu ora 09.30.

Participanții au la dispoziție cele 3 probe de concurs clasice:

 

  • Duathlonul Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, individual presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Satului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rasinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeul Satului.
  • Duathlonul Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, ștafetă – presupune parcurgerea acelorași distanțe: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergător aleargă 5 km, apoi predă ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergatorului.
  • Duathlon Family Asfalt, pe asfalt exclusiv, o cursa distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani exclusiv, care presupune parcurgerea unui traseu de 10 km Muzeul Satului – Rășinari și retur, pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie. Startul în proba de Duathlon Family va fi dat separat pentru fiecare echipa, la interval de 30 de secunde între echipe.

Noutatea ediției constă în introducerea a 2 probe noi destinate persoanelor cu dizabilități: PARALIMPIC HANDBIKE – ciclism de șosea pentru persoanele cu dizabilități, care vor folosi handbak-uri, pe distanța de 10 sau 20 km, una sau două bucle a câte 10 km Sibiu – Rasinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor. În acest mod stimulăm persoanele cu dizabilități să practice ciclismul și să participe la curse de ciclism pe șosea.

Cele mai bune echipe/cei mai buni concurenți de la fiecare categorie vor fi premiate/premiați cu diplome, trofee și premii în bani. La finalul cursei, concurenții sunt invitați la un Pasta Party.

Atenție! Drum închis

Pentru desfășurarea competiției, drumul DJ 106 A între poarta 1 Muzeul ASTRA și intersecția Rășinari / Poplaca, va fi ÎNCHIS duminică, 1 octombrie, între orele 09.00 – 13.00. Ruta alternativă pentru a ajunge în Rășinari, respectiv Sibiu: DJ 106 R Sibiu – Poplaca și DJ 106 D Poplaca – Rășinari. Ruta alternativă pentru Cisnădioara: DJ Sibiu – Cisnădie – Cisnădioara.

Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Informațiile complete despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției: https://acceptaprovocarea.com/services/duathlon-challenge/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*