Restituirea taxei auto. Care e termenul de depunere a cererilor

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 342 din 24 aprilie 2023, a fost publicat Ordin comun al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al ministrului finanțelor nr. 1.303/2023 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 93/2022 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și a modelului și conținutului unor formulare, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu.

FOTO cu caracter ilustrativ, arhivă

Contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau, după caz, timbrul de mediu pentru autovehicule şi care nu au beneficiat de restituire pot solicita restituirea acestora, indiferent de momentul plăţii taxelor, precum şi a dobânzilor datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii şi data restituirii, pe cale administrativă, prin cerere adresată organului fiscal central din subordinea ANAF, competent în administrarea creanțelor fiscale datorate de contribuabil.

Termenul de depunere a cererilor de restituire este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2022, respectiv 29 iunie 2022.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*