Reprezentanții ULBS Sibiu au participat la întâlnirea liderilor Alianței FORTHEM de la Valencia

Pe 24 și 25 aprilie Universitatea din Valencia (UV) a fost gazda întâlnirii liderilor Alianței FORTHEM, eveniment la care au participat și reprezentanții ULBS Sibiu.

foto: ULBS

„Când spunem <<Valencia>> ne gândim la orașul declarat Capitala Verde a Europei în 2024, la
Hemisfèric sau la Bursa Mătăsii, dar sunt greu de ales doar câteva lucruri reprezentative🙂
Pentru ULBS însă, Valencia este orașul de proveniență al unei universități prestigioase, care a aniversat anul acesta 525 de ani de existență.
Universitatea din Valencia (UV) este, la fel ca Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu, parte din FORTHEM Alliance,”spun reprezentanții ULBS.

foto: ULBS

Pe 24 și 25 aprilie UV a a fost gazda întâlnirii liderilor Alianței FORTHEM.
Rectorul ULBS, prof. univ dr. Sorin Radu a semnat într-o ceremonie festivă Statutul Alianței, gest simbolic prin care liderii universităților membre FORTHEM și-au afirmat dedicarea cu privire la colaborarea pe termen lung, sprijinul reciproc și angajamentul comun față de principiile și obiectivele Alianței. Delegația din Sibiu a participat la sesiunile de lucru specializate, care au vizat cercetarea și comunicarea, în scopul alinierii sinergice a țărilor membre la strategia Alianței.

foto: ULBS

Din programul pregătit de gazde nu a lipsit nici vizita la Primăria Orașului Valencia și la centrul de start-upuri al UV.
La succesul intalnirii au contribuit și momentele artistice și preparatele gastronomice locale, ca parte din filozofia FORTHEM de a promova diversitatea culturală, incluziunea și multilingvismul.

foto: ULBS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*