Remorcă cu lemne confiscată de polițiștii sibieni

Polițiștii sibieni au confiscat ieri peste 21 mc de material lemnos transportat ilegal.

Foto: IPJ Sibiu

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit pentru control un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă transport material lemnos, ansamblu condus pe DN 14, în afara orașului Dumbrăveni, de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Covasna.

Întrucât semiremorca era încărcată cu material lemnos, iar din primele verificări au rezultat neconcordanțe în documentele de transport al materialului lemnos, la fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu.

”În urma investigațiilor efectuate de către polițiști a rezultat că materialul lemnos a fost încărcat în altă locație decât cea înscrisă pe avizul de însoțire și specificată în aplicația SUMAL, condiții în care cei 21,26 mc de material lemnos transportați sunt considerați fără proveniență legală.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi fără a deține  documente de proveniență”, explică Comisar șef de poliție Lazăr Luciana.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

De asemenea, ansamblul rutier a fost confiscat până la finalizarea cercetărilor, care sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoriei Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*