Remiză la Craiova. Birț acuză arbitrajul: „Sibiul nu merită să fie bătaia de joc a arbitrilor!”

Echipa sibiană a pus capăt seriei de rezultate negative în Liga 1. După cinci înfrângeri consecutive, FC Hermannstadt a terminat la egalitate meciul disputat pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, cu CSU Craiova, scor 1-1.

Sibienii au deschis scorul încă din minutul 7, prin Ștefan Blănaru, în urma unui corner executat de Petrișor Petrescu. Gazdele au egalat în prelungirile primei reprise, dintr-un penalti acordat de arbitrul Iulian Călin. Cicâldău a căzut în careu fără măcar să fie atins de Tătar, însă ”centralul” din Ștefănești-Argeș a dictat lovitură de la 11 metri, pe care a transformat-o Koljic.

Sibienii au gestionat bine meciul și în partea a doua a jocului, apărându-se exact și încercând contraatacul ori de câte ori au avut ocazia. În aceste condiții, craiovenii nu s-au mai apropiat periculos de poarta adversă, astfel că singurele ocazii de a mai puncta au apărut în urma unor șuturi din afara careului mare, însă de fiecare dată portarul Cătălin Căbuz – convocat din nou la echipa națională de tineret de către selecționerul Mirel Rădoi pentru partidele cu Țara Galilor și Liechtenstein, din preliminariile EURO 2019 – și-a făcut datoria.

O nouă decizie a arbitrului Iulian Călin a stârnit iritare în rândul sibienilor. Lucian Dumitriu, mijlocașul intrat pe teren în repriza a doua – a fost eliminat în finalul întâlnirii după ce a primit două cartonaș galbene într-un interval de numai 4 minute. Pe primul, Dumitriu l-a încasat în urma unei trageri de tricou asupra lui Bancu, la o fază în care jucătorul Universității l-a lovit pe sibian cu palma peste față, însă el a scăpat de avertisment. Apoi, mijlocașul echipei FC Hermannstadt a fost avertizat la capătul unei faze în care ar fi trebuit acordată lovitură liberă pentru echipa sibiană. Fedele, jucătorul Universității, l-a faultat pe Jordan N’Kololo, infracțiunea a fost trecută cu vederea atât de arbitrul Iulian Călim, cât și de asistentul de pe acea parte și de arbitrul de rezervă, Cătălin Popa, însă imediat a fost sancționat Dumitriu pentru o intrare asupra unui adversar, în aceeași parte a terenului.

Sibienii fac memoriu la CCA

Deciziile luate de arbitrul Iulian Călin împotriva sibienilor i-au determinat pe oficialii FC Hermannstadt să depună memoriu împotriva ”centralului” la Comisia Centrală a Arbitrilor. La începutul săptămânii viitoare, aceștia vor prezenta un DVD conținând erorile de arbitraj din ultimele meciuri în urma cărora au avut de suferit ”roș-albii”.

”Așa ceva e inadmisibil! Am tot tăcut, am fost de nenumărate ori dezavantajați de arbitri, nu am spus nimic până acum, dar acum s-a umplut paharul. Domnul Iulian Călin i-a dat Craiovei un penalti gratuit chiar înainte de pauză. Nu a fost fault, a fost simulare clară, Cicâldău trebuia să primească al doilea cartonaș galben și intram la cabine cu 1-0, iar în repriza secundă aveam om în plus. Eliminarea lui Dumitriu, din finalul meciului, a fost, de asemenea, nemeritată. La al doilea ”galben”, un jucător de-al Craiovei îl faultase înainte pe N’Kololo, dar asta nu s-a văzut, sau nu s-a vrut să se vadă. Nu este prima dată când suntem dezavantajați. Cu Călărașiul am luat gol în prelungiri după ce arbitrul a întors jocul și a dat o lovitură liberă. La Dinamo am jucat o repriză în inferioritate după ce Tsoumou a fost eliminat foarte ușor. Cu Gaz Metan am avut gol anulat în minutul 1. Exemplele ar putea continua. Nu vom mai tăcea. Am decis să depunem memoriu împotriva domnului Iulian Călin. Sibiul nu merită să fie bătaia de joc a arbitrilor”, a declarat președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț.

La finalul meciului de pe ”Ion Oblemenco”, și antrenorul Alexandru Pelici a vorbit despre arbitraj: ”A fost un fault inexistent la Cicâldău. Merita al doilea «galben» şi trebuia eliminat pentru simulare. Aveam 1-0 la pauză cu Craiova. Pe mine, această decizie ar fi putut să mă coste postul. Ne-am apărat eroic. Acest punct obținut cu Craiova este unul de moral. Dedic acest punct tuturor suporterilor și oamenilor care se bucură de acest rezultat. Le mulțumesc băieților pentru ce au făcut astăzi. Dacă au declarat că au jucat și pentru mine, și au făcut asta, e ceva ce ne ține împreună. Anul trecut am făcut lucruri impresionante împreună, am ajuns și în finala Cupei României și am promovat fără niciun fel de probleme. Nu cred că atunci am fost buni și acum suntem proști. Trebuie să fim uniți”, a spus Pelici.

Alexandru Pelici a folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Biel Company, Nemanja Mijuskovic, Ionuț Stoica, Daniel Tătar – Răzvan Dâlbea (cpt.), Alexandru Dandea – Tiberiu Serediuc (Lucian Dumitriu ’74), Bogdan Rusu (Jordan N’Klololo ’45), Petrișor Petrescu (Juvhel Tsoumou ’83) – Ștefan Blănaru.

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt acumulează 8 puncte în clasamentul Ligii 1.

În etapa a XII-a, echipa sibiană evoluează pe teren propriu cu Astra Giurgiu. Partida va avea loc sâmbătă, 20 octombrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*