Remiză albă pe Municipal. FC Hermannstadt – FCU Craiova 0-0

FC Hermannstadt și FCU 1948 Craiova au terminat la egalitate azi, 0-0, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în cadrul etapei a 7-a a play-out-ului Superligii României la fotbal. Sibienii au avut câteva mari ocazii de gol, însă neșansa și intervențiile salvatoare ale portarului Gurău au menținut tabela intactă. Efortul goalkeeper-ului oaspeților s-a lăsat cu o accidentare, acesta rămânând la cabine la pauză.

 

foto: facebook/FC Hermannstadt

La 3 puncte de un nou sezon în Superligă, FC Hermannstadt a pornit greu, deși și-a anunțat intențiile ofensive prin sistemul propus de Marius Măldărășanu, care a început cu perechea Daniel Paraschiv – Gabi Iancu în față. Oltenii au pasat mai mult în debutul partidei, au avut o jumătate de ocazie prin Juan Francisco Bauza (’15), care a tras spre poarta lui Letica, fiind blocat la timp.

Ca la un semnal, după 20 de minute, elevii lui Măldărășanu au avut un forcing incredibil, făcându-l pe portarul Gurău omul reprizei. Sibienii au urcat viguros în atac și au avut patru mari ocazii în doar 6 minute. Balaure a șutat periculos (’22), apoi a reluat cu capul din careu (’23), Gurău având un reflex incredibil. Iancu (’25) l-a întrebuințat și el pe portarul oaspeților cu un șut sub transversală, pentru ca Daniel Paraschiv să semneze încă o mare ocazie în minutul 28. Golgheterul FCH a „pișcat” o minge în careul advers, luând-o de la un adversar, a șutat tare, pe jos, dar Gurău a avut o nouă intervenție miraculoasă.

Același Daniel Paraschiv (’38) a trimis puțin pe lângă colțul lung din interiorul careului, apoi Gurău a boxat în față o minge trimisă de Butean.

Jocul frumos al sibienilor a fost „alimentat” și de cei cca 3-4000 de fani sibieni, în frunte cu galeria Peluza Nord, încurajările acoperind grupul suporterilor olteni. „În sfârșit jucăm acasă, în sfârșit echipa sibiană are publicul alături…”, s-a auzit în tribunele Municipalului.

La reluare, îngerul salvator al oaspeților a rămas la cabine, accidentat, locul său fiind luat de Popa. Ploaia care a început pe finalul primei părți s-a întețit, punând probleme ambelor echipe. 

FCH a început din nou mai lent și l-a încercat pe noul portar al craiovenilor abia în minutul 58, prin Daniel Paraschiv. Apoi Balaure (’60) a centrat lung dintr-o lovitură liberă, iar balonul a căzut pe plasă, dând emoții oaspeților. Jocul avea apoi  să redevină echilibrat, în special după mutările lui Napoli.

Măldărășanu a schimbat sistemul în minutul 71. I-a aruncat în luptă pe Limaj și Alhassan, în locul lui Iancu și respectiv Biceanu. A împrospătat apoi cu Oroian și Bărbuț, iar presiunea la poarta oltenilor a crescut. Am încheiat în careul FCU Craiova, însă fără a modifica tabela. Scor final FC Hermannstadt – FCU 1948 Craiova 0-0

În urma acestui rezultat, echipa sibiană revine pe locul 4 în clasamentul play-out-ului, cu 28 de puncte.

În runda a 8-a, penultima a sezonului, FC Hermannstadt se va deplasa la Ploiești, pentru întâlnirea cu Petrolul, programată sâmbătă 13 mai, de la ora 14,30.

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica (cpt.), Opruț – Balaure (81, Bărbuț), Biceanu (71, Alhassan), Sota, C. Popescu (81, Oroian) – Iancu (71, Limaj), D. Paraschiv (90, Babic). Antrenor: Marius Măldărășanu.

FCU 1948 Craiova: Gurău (’46, Popa)- Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas – Asamoah (’61, Al. Achim), Dr. Albu – Baeten, Bauza (cpt.), Van Durmen (’54, Bahassa)– Chițu. Antrenor: Nicolo Napoli.

Rezultate etapa a 7-a

FC Voluntari – CS Mioveni 1-0

Chindia – Petrolul Ploiești 1-2

FC Botoșani – Universitatea Cluj 0-0

FC Hermannstadt – FCU 1948 Craiova 0-0

azi, de la ora 18,30 FC Argeș – UTA

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*