Regizor eutanasiat la 46 de ani. Câștigase numeroase premii

Creatorul şi regizorul primului serial columbian pentru HBO Max a murit prin sinucidere asistată, la Bogota, unde eutanasia este legală. Jaime Osorio Márquez avea doar 46 de ani, dar suferea de cancer.

Diagnosticat cu cancer la rinichi, el reușise să învingă boala în 2009, însă trei ani mai târziu, boala a revenit și mai agresivă şi i-a cuprins mai multe părți ale corpului, potrivit Digi24. Durerea puternică şi intoleranţa tot mai mare la medicamente l-au făcut să-şi încheie viaţa înainte ca sănătatea să i se deterioreze şi mai mult și să devină o povară pentru familie.

Regizorul columbian a câştigat numeroase premii, inclusiv la festivalul de la Cannes.

„Regretăm moartea regizorului columbian Jaime Osorio, cunoscut pentru mari producții precum El paramoSiete cabezas și serialul Mil colmillos. Transmitem un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor săi”, a declarat Ministerul columbian al Culturii într-un mesaj postat pe Twitter.

Născut în Cali, în Columbia, Jaime Osorio Marquez a studiat la Universitatea din Rennes, în Franța. El a început să regizeze spoturi publicitare pentru branduri importante după ce s-a întors în Columbia. A câștigat mai multe premii pentru regie, inclusiv două trofeee Leul de Argint și un Leu de Aur la Cannes.

Columbia a legalizat procedura eutanasierii în 1997, dar anul acesta a extins-o și la persoanele care nu sunt într-un stadiu terminal de boală, dar care au leziuni corporale sau boli grave și incurabile. Este o țară considerată pionier în ceea ce privește dreptul la o moarte demnă, atât în America Latină, cât și la nivel mondial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*