Refugiul Salvamont Nicolae Nan de la Bâlea Lac prinde culoare

Asociația Salvatorilor Montani Sibiu continuă lucrările de renovare la refugiul Salvamont Nicolae Nan de la Bâlea Lac.

Foto: Facebook Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

Proiectul Renovare ecologică a refugiului salvamont Nicolae Nan din Bâlea Lac este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2023, un program al Fundației Comunitare Sibiu.

Foto: Facebook Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

„Continuăm renovarea refugiului prin reparațiile și zugrăvirea pereților exteriori ai refugiului, care au suportat vitregiile muntelui de mult timp. A fost nevoie să se lucreze contracronometru, întrucât vremea nefavorabilă amenința să strice planurile colegilor voluntari.

Foto: Facebook Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

Prin acest proiect se dorește renovarea și modernizarea refugiului salvamont Nicolae Nan din Bâlea Lac, jud. Sibiu, situat la altitudinea de 2.050 m. Aici, pe timpul verii și a vacanțelor școlare sau sărbătorilor legale, fac patrulare preventivă 2 salvatori montani voluntari, în timpul căreia previn și salvează turiști aflați în pericol, alături de Serviciul Județean Salvamont Sibiu (când este nevoie) sau acordă informațiile necesare deplasării în siguranță a turiștilor” au transmis membrii Asociației Salvatorilor Montani Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*