Refugiații din Ucraina ocupă doar 10% din spațiile disponibile în Sibiu

În contextul ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit azi în ședință extraordinară condusă de prefectul Mircea Crețu.

Prin actualizarea și aprobarea listei spațiilor de cazare operaționale și cu posibilitate de amenajare, identificate la nivelul unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor din județul Sibiu, pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care intră în România prin punctele de frontieră, rezultă un total de 222 locuri amenajate.

Acestea sunt în municipiul Sibiu și aparțin de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu și un spațiu de cazare al Bisericii Evanghelice C.A. din România amplasat în Cisnădioara.

„În prezent sunt cazați 20 de cetățeni ucraineni în aceste spații, gradul de ocupare reprezentând 10% „, a precizat prefectul județului Sibiu, la finalul ședinței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*