Record mondial pe Transfăgărășan

În perioada 9-11 iulie, Subaru of America și Prodrive vor organiza un eveniment automobilistic pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa – Transfăgărășan.

După stabilirea recordurile pentru mașini de tip sedan în cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man în 2016 și Nurburgring în 2017, Subaru of America și Prodrive au decis să stabilească un record de viteză în premieră mondială pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa, dacă nu din lume, adică Transfăgărășanul.

Recordul va fi setat pe o lungime de 82 de kilometri, acest lucru fiind o premieră în lumea motorsportului. Startul va a fi dat de la ieșirea din Cârțișoara și sosirea va fi pe barajul de la Vidraru.

Mark Higgins este de trei ori campion al Angliei (în 1997, 2005 și 2006). Pilotul a lucrat ani de zile cu Top Gear și a realizat cascadorii în filme celebre, precum „Quantum of Solace” și „Skyfall” din seria James Bond.

Drumul va fi închis traficului, de la ieșire din Cârțișoara până la barajul Vidraru, în zilele de luni și marți, 9 și 10 iulie, de la 9,00 la 13,00 și de la 14,00 la 18,00, și în ziua de miercuri, 11 iulie, de la ieșirea din Cârțișoara până la Bâlea Lac, de la 9,00 la 12,00 și de la 14,00 la 17,30.

Evenimentul va fi desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și cu sprijinul CNAIR și a Ministerului Transporturior din România. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy este consultant tehnic și asigură desfășurarea evenimentului în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*