Reacția BOR după ce România este obligată de CEDO să recunoască familiile din persoane de același sex: „Un surogat”

Patriarhia Română a reacționat la decizia CEDO prin care cere României să recunoască relațiile între persoanele de același sex, afirmând că dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil.

Foto: Agenția de știri Basilica – Facebook

Patriarhia Romană anunţă după decizia CEDO care obligă România să recunoască familiile formate din persoane de același sex că dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât parteneriatul civil legalizează concubinajul.

BOR contestă în comunicatul citat de cursdeguvernare.ro că dreptul CEDO de a impune României reglementarea parteneriatului civil: „Domeniul dreptului familiei este însă „strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale fiecărei societăți și de concepțiile sale profunde”, așadar niciun text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex”.

Potrivit sursei citate anterior, experiența statelor care au legalizat căsătoriile între persoanele de același sex „este grăitoare” și că „niciun text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex”.

„Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate.

Legalizarea parteneriatelor civile a devenit pretutindeni unde a fost acceptată primul pas spre legalizarea «căsătoriei între persoanele de același sex», ea nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această «căsătorie».

Acordarea unui statut legal «cuplurilor» de același sex, prin legalizarea parteneriatelor civile, s-a dovedit a fi doar o șireată și favorabilă mișcare politică spre acordarea «dreptului» de a se căsători persoanelor care, prin natura opțiunilor sexuale libere, se situează totuși în afara rațiunilor și scopurilor fondatoare ale familiei naturale întemeiate pe căsătorie”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*