Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică la UBB Cluj: „Purtarea corectă a măștii și distanțarea în transportul în comun scad transmiterea cu 98.1%”

Răzvan Cherecheș, expert UBB în sănătate publică, a explicat că purtarea corectă a măștii de protecție pe nas și gură și distanțarea în transportul în comun, scad transmiterea coronavirusului cu peste 98%.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, a explicat de ce este important să purtăm masca corect și să respectăm distanțarea în mijloacele de transport în comun. Conform unui studiu realizat în Coreea de Sud, purtarea corectă a măștii de protecție și distanțarea în autobuz, scad transmiterea COVID-19 cu peste 98%.

„Purtarea corectă a măștii și distanțarea în transportul în comun scad transmiterea cu 98.1 % – studiu din Coreea de Sud.

Distanțarea contribuie mai puțin, purtarea măștii de către toată lumea este cea care scade rata de transmitere”, a transmis Răzvan Cherecheș.

Potrivit restricțiilor care au intrat în vigoare în 25 octombrie, masca de protecție este obligatorie atât în interior cât și în spațiile deschise.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*