Razie de amploare pe șosele! Beți și drogați – FOTO

În noaptea de 09 spre 10 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu au acționat, pe raza întregului județ, pe principalele șosele, pentru creșterea gradului de siguranță prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

FOTO: IPJ Sibiu

În intervalul orar 20:00 – 04:00, polițiștii rutieri au oprit și verificat în trafic 410 autoturisme, au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier și au reținut în vederea suspendării 5 permise de conducere, din care 4 pentru alcool.

Au fost organizate filtre pe raza întreg județului, fiind efectuate în total, aprox. 400 de testări cu aparatele alcooltest și testări în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive.

În acest context, polițiștii au constatat două infracțiuni pentru conducere sub influența alcoolului și două pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Exemple:

La data de 09 martie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat de 51 de ani, din Cristian, care conducea un autoturism pe DN 1, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

La data de 09 martie a.c., în jurul orei 02:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat de 31 de ani, sibian, care conducea un autoturism pe str. Calea Șurii Mici, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

De asemenea, în ziua de 09 martie a.c., în jurul orei 03:12, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat, pe str. Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, un tânăr de 21 de ani, sibian, care conducea un autoturism, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*