Război total în sportul alb

Decizia Federaţiei Române de Tenis de a da în judecată clubul Pamira şi anumiţi angajaţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului este considerată de către reprezentantul grupării din Sibiu, Marius Vecerdea, o acţiune de „intimidare” şi un „atac de cea mai joasă speţă”.

Într-o postare publicată pe pagina personală de Facebook, oficialul clubului din Sibiu cataloghează intenţiile FRT drept „ameninţări la adresa mea în scopul intimidării”.

„Ameninţările cu procese la adresa mea ale FRT în frunte cu numitul Ion Ţiriac sunt nişte atacuri de cea mai joasă speţă (…)! Îi răspund cu blândeţe şi precizez că sunt animat de faptul că am o astfel de oportunitate de a-i transmite mesajul de compasiune, cu speranţa că poate totuşi găseşte calea spre înţelepciune, poate decide să nu mai susţină ilegalitatea ba chiar să sprijine real sportivii români!”, a scris Vecerdea pe site-ul de socializare citat.

Acesta a ataşat şi documente din sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, din 17 noiembrie 2017: „Ataşez acestui mesaj ultimele două pagini din Sentinţa definitivă a Curţii de Apel Bucureşti prin care sunt anulate definitiv mandatele aleşilor AGA din 17.11.2017, care sunt acum în funcţie ca şi vicepreşedinţi sub comanda numitului Ion Ţiriac!!! (…) După 2 ani şi 9 luni de la faptele comise în acea AG de Alegeri a FRT din 17.11.2017, am ajuns în sfârşit să se facă dreptate! De ieri începând, pe toţi aceşti vicepreşedinţi în funcţie îi putem numi în sfârşit public: ilegali!”

Federaţia Română de Tenis a anunţat ieri că va acţiona în instanţă persoane din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului, responsabile de refuzul finanţării de la bugetul de stat, şi clubul Pamira, pentru a-şi recupera prejudiciul cauzat în ultimii ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

„Federaţia Româna de Tenis urmează să acţioneze de urgenţă în judecată – pentru recuperarea prejudiciului creat prin refuzul de finanţare din ultimii ani – atât pe Asociaţia Tenis Club Pamira, cât şi pe persoanele responsabile de emiterea refuzului de finanţare din cadrul MTS”, se arată în document.

Instanţa supremă a confirmat ieri cu titlu definitiv faptul că alegerea unei conduceri a federaţiilor sportive nu necesită avizul MTS: „Înalta Curte a confirmat astăzi, cu titlu definitiv, susţinerile constante ale Federaţiei Române de Tenis cu privire la legalitatea actelor întreprinse de conducerile alese ale FRT independent de momentul înscrierii acestora în Registrul Federaţiilor. O teorie juridică îndelung susţinută de câţiva contestatari de profesie ai federaţiei a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanţare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriaşe pentru proiecte esenţiale, îndeosebi privind sectorul juvenil. Această teorie a fost adoptată şi susţinută în scris de MTS, care a arătat negru pe alb în multiple rânduri că refuză finanţarea FRT pentru motivul că organele de conducere ale federaţiei nu deţin avizul Ministerului şi nu sunt înscrise în Registrul Federaţiilor”.

Federaţia Română de Tenis susţine că finanţările aferente anilor 2017-2020 au fost refuzate FRT în baza unor motive lipsite de temei legal.

Conducerea Federaţiei Române de Tenis a fost recunoscută în instanţă după ce a câştigat la Curtea de Apel procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, prin care contesta alegerea lui Ion Ţiriac la preşedinţia FRT, după ce iniţial atacase în instanţă legitimitatea fostului preşedinte George Cosac.

Conform reglementărilor Legii Sportului, Federaţia Română de Tenis va putea astfel beneficia de finanţare de la bugetul de stat prin fonduri alocate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Acesta este al treilea an în care Federaţia Română de Tenis nu primeşte finanţare de la bugetul de stat din cauza problemelor juridice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*