Rășinari a primit oficial titlul de BEST TOURISM VILLAGE de la Organizația Mondială a Turismului

Delegați din lumea întreagă, precum reprezentanți ai autorităților, ambasadori, autorități în turism se reunesc în perioada 12-13 martie 2023 la Alula în Arabia Saudita pentru evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieți”.

FOTO: Comuna Rășinari

În cadrul acestei reuniuni, Rășinari, unul dintre cele mai actractive sate turistice din întreaga lume, și-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Villages”.

Ceremonia este desfășurată de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) și găzduită de către Guvernul Arabiei Saudite.

Premiul a fost inmânat primarului comunei Rășinari, Bogdan Bucur, și secretarului de stat în Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT), Cătălin Canciu, de către Secretarul General al OMT și de către ministrul turismului din Arabia Saudită.

Rășinari este marele câștigător al României în cadrul competiției ”Best Tourism Village 2022” lansate de către OMT.

Din România, la competiție au participat trei sate: Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava), localități care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages” derulate de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului (MAT).

Aceste localități sunt incluse și în ”Ruta satelor tradiționale turistice din Romania” dezvoltate de către MAT.

Satul Rășinari a fost selectat alătui de alte 31 de sate din întreaga lume, conform regulamentului, de către o comisie special constituită in cadrul OMT. La competiție au participat 136 de sate, provenite din 57 de tări.  Best Tourism Villages este o inițiativă globală a OMT lansată în anul 2021 cu scopul de a evidenția acele localități unde turismul păstrează culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*