Rareș Popa (17 ani) a punctat și el la „botezul“ în LNBM! CSU Sibiu, pe 4 în debutul Top 10

Cu înfrângere acasă în fața lanternei CSM Focșani, 71-78 (37-37), sâmbătă, în ultima etapă din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin, CSU Sibiu pornește în Top 10 de pe poziția a 4-a, în urma U BT Cluj-Napoca 16 puncte (bilanț 8-0), CSM CSU Oradea 14 p (6-2) și CSM Tg. Mureș 12 p (4-4). Tot de la 4-4 pleacă și gruparea sibiană, la fel și FC Arges Pitești, dar și CSO Voluntari. Așadar un bloc de 4 echipe cu câte 12 puncte, urmat de Dinamo și Rapid cu câte 11 p, CSM Constanța și Corona Brașov cu câte 10.

foto: facebook/CSU Sibiu

Se anunță o parte a doua a sezonului echilibrată, în care doar primele 2 clasate par a fi „din altă galaxie“. CSU Sibiu va începe lupta pentru play-off cu un meci acasă, în Sala Transilvania. Sâmbătă 27 ianuarie, urmează să primească vizita CSO Voluntari, locul 2 la finalul partidelor din Conferința A, după U BT Cluj-Napoca.

sursa: FRBM

Calificați în Top 10 încă de la începutul lunii, „vulturii“ au mai bifat o victorie, 89-87 (47-38) la CSM Petrolul Ploiești, după care s-au relaxat prematur, înregistrând o înfrângere neașteptată, sâmbătă, în fața lanternei CSM Focșani, într-un meci care nu mai putea modifica ierarhia la intrarea în faza secundă a Ligii.

Rareș Popa a transformat 2 libere (foto: facebook/CSU Sibiu)

Cu Jay Threatt și Aurelian Gavriloaia accidentați și aflați în tratament de recuperare, Tomas Rinkevicius a profitat de meciul fără miză pentru a mai face un „botez“ în Liga Națională. După debutul juniorului Elias Drăgan în victoria de la Ploiești (9 puncte), de această dată l-a folosit și pe Rareș Popa (17 ani), acesta reușind și 2 puncte, în 1:06 minute cât s-a aflat pe parchet, tânărul sibian transformând cu precizie 2 aruncări libere, pentru 67-78 și 68-78, cu aproape o jumătate de minut înainte de finalul partidei.

foto: facebook/CSU Sibiu

„Vulturii“ au cedat partida în sfertul decisiv, când au înregistrat un parțial de 2-12 care le-a fost până la urmă fatal. Rămânem cu bucuria de a vedea în teren mânjii tineri ai Sibiului, pe lângă juniorii Rareș Popa și Elias Drăgan, primind minute și sibienii Bogdan Bădițescu (18 ani), dar și Mihai Banciu (25 de ani).

Cu CSM 2007 Focșani, cel mai bun marcator al echipei sibiene a fost capitanul Mirel Dragoste, cu 19 puncte, plus 3 recuperări și o pasă decisivă. Mouhamed Barro a mai terminat în double-digits cu 12 puncte și 6 recuperări. Au mai marcat: Pratt- 9 puncte, Loving – 8, Ivanov – 8, Uță – 8, Kuti – 5 și Popa – 2.

foto: facebook/CSU Sibiu

La oaspeți, sibianul de 21 de ani Dragoș Axinte s-a aflat aproape 18 minute pe parchet, timp în care a reușit 2 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Principalul realizator al CSM Focșani a fost Derryck Thornton JR, cu 22 de puncte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*