Raluca Turcan: ,,Mai multă energie pentru Zona Industrială Vest” (CP)

În această săptămână, Ministerul Energiei a semnat contractul pentru realizarea și modernizarea stației de transformare Sibiu Vest, din municipiul Sibiu, beneficiarul fiind Distribuție Energie Electrică Romania S.A.

Foto: PNL Sibiu

Este un proiect pe care l-am urmărit de mai mult timp și am făcut demersuri să obtină finanțare prin Fondul pentru modernizare, finanțat de Comisia Europeană, principiul fiind primul venit, primul servit, la nivel național fiind doar 4 astfel de proiecte finanțate.

Valoarea totală a proiectului este de 70.301.509 lei inclusiv TVA.

Pasul următor a și fost făcut, Distribuție Energie Electrică România a postat pe site-ul SICAP licitația pentru construirea stației de transformare.

De ce este importantă pentru municipiu această investiție?

Zona de dezvoltare Sibiu Vest a fost dimensionată în anul 2006 pentru un anumit necesar de energie electrică. Ulterior, din cauza dezvoltării intensive a acestei zone rețeaua a făcut cu greu față noii situații și era nevoie de o nouă investiție.

Am tratat cu responsabilitate semnalele pe care le-am primit de la mediul de afaceri, dar și de la autoritățile locale, iar acum s-a făcut un nou pas, extrem de important, pentru finalizarea investiției.

Această investiție din Zona Industrială Vest este una nu doar foarte importantă, ci și costisitoare, însă va elimina pentru viitor, din punctul de vedere al distribuției de energie electrică, orice pericol pentru investitorii privați dispuși să investească în această zonă.

Obiectivele proiectului, corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare, sunt:

– Asigurarea siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenți Zona Industrială Sibiu Vest;

– Asigurarea posibilității de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice;

– Extinderea rețelei de 110kV;

– Realizarea Stației de transformare 110/20kV;

– Digitalizarea rețelelor de distribuție, automatizarea circuitelor de protecții, comandă, telecomunicații necesare funcționării stației.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*