Raluca Turcan cere PSD să accepte amendamentele PNL la buget

Președintele liberalilor sibieni, deputatul Raluca Turcan, susține că actuala putere are un bun prilej, odată cu întoarcerea Legii bugetului de stat pe 2019 la Parlament, de a reface alocările financiare.

De altfel, spune Turcan, PNL a înaintat în luna ianuarie amendamente care țin cont de prioritățile societății românești.

Probleme urgente

„PSD și ALDE au ocazia de a corecta Legea bugetului, de a o reface ținând cont de cele mai importante probleme ale României. PNL solicită în continuare fonduri pentru construirea spitalelor regionale de la Cluj, Craiova și Iași, pentru autostrada Sibiu-Pitești, autostrada Unirii, autostrada Transilvania, drumul expres Craiova-Pitești și finanțarea programelor «Alimentație diversificată în școli» și «Școala după școală». De asemenea, cerem sprijinirea învățământului profesional, a investițiilor locale în drumuri, apă curentă, canalizare, școli, spitale, dispensare și extinderea rețelelor de gaze. Acestea sunt prioritățile societății românești”, spune Raluca Turcan.

Manevre disperate

Deputatul explică de ce președintele Klaus Iohannis nu poate fi făcut vinovat pentru întârzierea adoptării bugetului. „Pentru că România nu are nici acum buget pe 2019, singurii vinovați sunt cei de la PSD și ALDE! Încercările repetate de a spune oamenilor că vinovat e președintele țării sau PNL sau oricine altcineva nu sunt altceva decât niște manevre disperate de a-și masca incompetența. Nu-i mai crede nimeni! Toți românii onești au înțeles că președintele Klaus Iohannis nu poate accepta un buget cu probleme doar fiindcă PSD a intrat în criză de timp după ce a învărtit cifrele patru luni, doar-doar iese ce vor ei”, a explicat Turcan. Liderul liberal afirmă că CCR a confirmat că președintele României nu ar fi putut promulga legea bugetului câtă vreme legea plafoanelor bugetare era neconstituțională.

PNL salută decizia lui Iohannis

Partidul Naţional Liberal salută decizia preşedintelui Iohannis de a retrimite spre dezbaterea Parlamentului Legea bugetului de stat. „Este o decizie indispensabilă pentru a repara ce se mai poate repara din proiectul de buget care a fost impus de majoritatea PSD-ALDE, pentru a aşeza bugetul, nu pe cifre mincinoase, pentru a avea un buget care să nu fie construit pe bani falşi, pentru a avea un buget care să poată să aibă la bază date reale, indicatori economici reali şi care într-adevăr să ofere o proiecţie pentru fiecare român şi garanţia faptului că bugetul este un instrument al dezvoltării României și nu un vehicul care să ducă la stagnare sau la prăbuşire economică. Acest buget nu oferă resursele financiare pentru realizarea niciunui obiectiv major pentru România. Principalele tronsoane de autostradă, Sibiu-Piteşti, Autostrada Unirii, Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, Autostrada de Centură a Bucureştiului, drumul expres Craiova-Piteşti şi multe alte obiective de infrastructură nu beneficiază de finanţarea necesară care să ofere garanţia pornirii şi finalizării acestor obiective de investiţii fundamentale. Acest buget care este în momentul de faţă un buget al stagnării, un buget al subdezvoltării şi un buget care nu urmăreşte altceva decât obiectivele electorale perverse ale majorităţii guvernamentale formate din PSD-ALDE, poate fi schimbat în bine, poate fi reparat, poate fi aşezat pe adevăruri economice şi poate, într-adevăr, să servească atingerea unor obiective care să fie în beneficiul fiecărui cetăţean român“, a explicat președintele PNL, Ludovic Orban.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*