Radioul din școală. Proiect la Maratonul Internațional Sibiu 2023

„Radioul din Școală” este unul dintre proiectele pentru care se va alerga în acest an la Maratonul Internațional Sibiu.

Sursa foto: Asociația de părinți a Liceului de Artă

Proiectul a fost depus de către Liceul de Artă din Sibiu reprezentat de Asociația de părinți a Liceului de Artă.

Proiectul vizează crearea unui post de radio școlar la Liceul de Artă. Prin acest proiect, inițiatorii spun că se va oferi șansa elevilor și profesorilor să anime pauzele școlare.

„ Vom oferi șansa elevilor și profesorilor să anime pauzele școlare. Vom crea un grup de lucru format din elevi și un profesor coordonator care se va ocupa de transmisiunile live din timpul pauzelor. În cadrul transmisiunilor vom anunța sărbătoriții zilei, vom difuza muzică de calitate, inclusiv clasică, muzică studiată de elevi, vom face anunțuri legate de proiecte în care se pot implica elevii și profesorii deopotrivă, o pauză va fi alocată dedicațiilor și vom încuraja transmiterea de mesaje pozitive la nivel de școală. Așadar ne dorim o stație radio!” se arată în prezentarea proiectului.

Elevii liceului au mai avut parte de experiența radioului școlar în 2015 prin proiectul RadioDeVis care a fost unul câștigător, iar elevii liceului au colaborat cu elevii Școlii Nr.1 și transmiteau live în Școala 1.

Proiectul s-a desfășurat atunci pe parcursul unui an școlar. De atunci elevii și-au manifestat constat dorința de coordona un radio școlar.

Liceul de Artă din Sibiu, reprezentat de Asociația de părinți a Liceului de Artă, a mai aplicat cu un proiect la Maratonul Internațional Sibiu în anul 2019 pentru a achiziționa o pianină necesară desfașurării orelor de pian în condițiile în care tot mai mulți elevi optează pentru studiul pianului. Proiectul a fost finalizat și întreaga comunitate școlară se bucură de pianină.

Suma pe care și-au propus inițiatorii proiectului să o strângă prin intermediul Maratonului este de 10 000 de lei.

Până în prezent pentru acest proiect s-au înscris doi alergători: Coca Andrei Cosmin care va participa la cursa de semimaraton (21 km) și Tudor Crăciun care va participa la Cursa Copiilor Decathlon 8-9 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*