Răcuciu – ieri prefect, mâine candidat

 

După o „perioadă de analiză din punct de vedere personal”, Horaţiu Răcuciu a susţinut joia trecuta ultima conferinţă de presă de la pupitrul Instituţiei Prefectului. El le-a mulţumit sibienilor pentru sprijinul acordat în desfășurarea proiectelor şi a anunţat că va candida din partea PD-L, la alegerile locale din 10 iunie, pentru funcţia de primar al oraşului Sălişte. „Este o dorință a mea. A fost o voință personală și sper ca cetățenii să ia în considerare experiența mea câștigată în ultimii patru ani”, a mărturisit fostul prefect (foto), care în perioada următoare îşi va pregăti campania electorală. La începutul carierei sale, el a fost secretar al oraşului Sălişte şi a mai candidat pentru fotoliul de edil-şef şi acum patru ani.

 

Macrea se întoarce

 

Răcuciu a fost demis în urma unei şedinţe de Guvern de la mijlocul acestei săptămâni, împreună cu alţi 12 prefecţi care au decis să candideze la locale, în contextul în care primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că nu doreşte să planeze suspiciuni de lipsă de corectitudine în procesul de alegeri. Instalarea noului prefect, Rareș Macrea, va avea loc mâine, la orele prânzului. Macrea a ocupat funcţia de subprefect înaintea lui Constantin Morar, în perioada 2009-2011.

 

 

Forumul iese la atac

 

Şi Forumul Democrat al Germanilor din România îşi va lansa oficial candidaţii pentru alegerile locale, în această după-amiază, după şedinţa care va avea loc la sediul formaţiunii. Forumul ţinteşte un al patrulea mandat pentru primarul Klaus Iohannis, majoritatea în Consiliul Local Sibiu, dar şi realegerea lui Martin Bottesch în fruntea Consiliului Judeţean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*