Punct și de la capăt. Dr. Liliana Coldea și-a preluat mandatul la șefia Spitalului Județean Sibiu

„Vreau să asigur toți sibienii că în mandatul meu interesele lor vor fi prioritare și împreună cu echipa managerială existentă vom desfășura proiecte care să ridice standardele medicale la cel mai înalt nivel“, susține Liliana Coldea.

După un concurs care a stârnit pasiuni și controverse în mediul politic local, conf. univ. dr. Liliana Coldea și-a preluat ieri fotoliul de manager interimar al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Din postura de singur candidat înscris pentru postul de manager, a fost declarată admisă cu nota 9,82. În noua sa funcție se bazează pe experiența acumulată la Spitalul General CF Sibiu, „unde am reușit să îmi implementez programul de management, iar împreună cu personalul din spital am ridicat standardele serviciilor medicale care se desfășoară în cadrul instituției spitalicești“.

„Am ajuns în punctul în care în viața mea profesională se petrece o tranziție: se încheie o etapă și începe alta. Închei cu satisfacție perioada în care timp de peste 8 ani de zile am fost la conducerea Spitalulul General CF Sibiu, unde am reușit să îmi implementez programul de management, iar împreună cu personalul din spital am ridicat standardele serviciilor medicale care se desfășoară în cadrul instituției spitalicești.

În ceea ce privește rezultatele mandatului meu aș putea scrie multe, însă mă rezum doar la a aminti câteva dintre ele:

– la preluarea mandatului în anul 2015 soldul contului disponibilități era de 1,19 lei și datorii depășite de scadență în valoare de 190.823,87 lei – la finalul anului 2019 excedentul financiar a fost 1.809.445,94 lei fără nicio datorie – toate facturile plătite.

– achizitia cabinei de fototerapie – cel mai nou model de aparat achiziționat la vremea respectivă din România

– achiziționarea aparatului digital de radiologie

– achiziția de aparatură de ultimă generație pentru dotarea cabinetului de oftalmologie

– organizarea unui sistem de înregistrare şi rezolvare a sugestiilor, sesizărilor şi reclamaţiilor referitoare la activitatea spitalului“, este mesajul publicat de Coldea, pe pagina sa de socializare.

„De astăzi (n.r. – ieri) activez ca manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Îmi încep mandatul într-o perioadă greu încercată la nivel mondial din cauza pandemei de Coronavirus. Am certitudinea însă, că împreună cu echipa profesionistă existentă în spital vom trece cu bine această perioadă. Pe această cale vreau să asigur toate cadrele medicale, care se află în prima linie, că vor găsi în mine tot sprijinul de care au nevoie. De asemenea, vreau să asigur toți sibienii că în mandatul meu interesele lor vor fi prioritare și împreună cu echipa managerială existentă vom desfășura proiecte care să ridice standardele medicale la cel mai înalt nivel. Salut prezența domnului Cornel Benchea în Consiliul de Administrație al spitalului și sunt sigură că împrenă vom continua și vom duce la bun sfârșit proiectele pe care dânsul le-a început“, a declarat Liliana Coldea, la preluarea mandatului.

Interimar, doar o vreme

O reacție a venit aseară târziu și dinspre Consiliul Județean Sibiu, a cărei conducere a fost acuzată de PSD Sibiu că a orchestrat numirea Lilianei Coldea la șefia Spitalului Clinic Județean Sibiu și că aceasta nu va ocupa funcția de manager, ci doar pe cea de interimar. „Pe perioada stării de urgență, când coordonarea spitalelor a fost preluată de către Ministerul Sănătății, acesta putea să numească doar un manager interimar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Activitatea spitalului nu va avea de suferit din cauza acestui aspect, întrucât va exista continuitate.

Imediat ce starea de urgență expiră, dacă Spitalul Județean va trece în coordonarea Consiliului Județean Sibiu, prin Dispoziția Președintei CJ Sibiu va fi numit noul manager al Spitalului, iar doamna Liliana Coldea va semna contractul de management cu CJ Sibiu pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care Ministerul Sănătății va menține coordonarea spitalelor și pe perioada stării de alertă, atunci CJ va aștepta expirarea acestei perioade și comunicarea de către ministerul de resort a unor eventuale reglementări în ceea ce privește numirea managerului la SCJU Sibiu“, a menționat conducerea Consiliul Județean, cu privire la numirea de către Ministerul Sănătății a Lilianei Coldea ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Dr. Liliana Coldea

Dr. Liliana Coldea este medic primar medicină internă și medic specialist cardiologie. Este conferențiar în cadrul Facultății de Medicină „Victor Papilian” Sibiu, iar ca medic a activat la Spitalul Clinic Județean, Clinica Misan Med și Spitalul CF, unde  ocupat și funcția de manager în 2 etape, 18.02.2008 – 16.07.2012 și respectiv 01.10. 2015 până la transferul la Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*