PSD Sibiu: Ziua Independenței, Ziua Victoriei și Ziua Europei

PSD Sibiu: Data de 9 Mai are o triplă semnificație pentru noi, românii. Nu sărbătorim doar Ziua Europei, ci și Ziua Independenței și Ziua Victoriei.

La 9 Mai 1877, România și-a proclamat independența de stat și a consfințit-o apoi pe câmpul de luptă, în crâncenele bătălii de la Plevna, Smârdan, Vidin, împotriva trupelor otomane.

La 9 Mai 1945, România, alături de Aliați, a obținut victoria împotriva Germaniei naziste, punând capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

La 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman iniția constituirea Uniunii Europene. „Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care să creeze în primul rând o solidaritate de facto”, sublinia Schuman, în declarația sa, considerată actul de naștere al Uniunii Europene.

”Fapte, nu vorbe goale: Doar în perioada guvernelor PSD, România a obținut succese pe plan european. În mandatul 2000-2004, s-au eliminat vizele de circulație pentru români în statele Uniunii Europene, în 2004 s-au încheiat capitolele de negociere, astfel încât România să poată intra în Uniunea Europeană. În 2019, am deținut președinția Consiliului Uniunii Europene, fiind apreciați de reprezentanții forurilor europene pentru faptul că România, în comparație cu celelalte state, a reușit să încheie peste 90 de dosare. A fost președinția cu cele mai multe rezultate de până atunci, dovedind faptul că PSD are cei mai buni profesioniști.

Să privim cu mândrie în istoria noastră, cu recunoștință pentru actele de eroism ale înaintașilor noștri și cu încredere în viitorul pe care ni l-am construit ca parte a Uniunii Europene!”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

La Sibiu, Organizația Municipală PSD Sibiu a marcat Ziua Europei, ca în fiecare an, într-o manieră inedită.

”Sub deviza <<Ziua Europei. Un plan european pentru România>>, social-democrații sibieni au stat de vorbă cu oamenii despre viitorul Europei și așteptările lor de la Planul Național de Redresare și Reziliență. Este un exemplu de consultare reală, prin care dăm putere cetățenilor să definească noul proiect european pentru România.

 

PSD Sibiu: Le mulțumim tuturor sibienilor care ne-au transmis mesajele lor pentru Europa, ajutându-ne astfel să punem bazele unui proiect fezabil de redresare și reziliență pentru țara noastră!”, a explicat Cătălin Stanciu, Președintele Organizației Municipale PSD Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*