PSD Sibiu susține că nu va accepta niciodată ca sibienii să plătească pentru incompetența și managementul defectuos al responsabililor din instituțiile publice

Noul Regulament de Instituire și Administrare a Taxei Speciale de Salubrizare care se încearcă a fi impus pe repede înainte este o adevărată bătaie de joc la adresa sibienilor, deoarece prevede scumpiri majore pentru toți bun-platnicii, transmite PSD Sibiu.

„Noi, consilierii locali PSD, nu vom vota un astfel de Regulament abuziv care se încearcă a fi adoptat vineri, forțat, fără consultări și dezbateri prealabile. Solicităm colegilor din celelalte grupuri politice reprezentate în Consiliul Local să apere interesele sibienilor și să respingă noul Regulament de Instituire și Administrare a Taxei Speciale de Salubrizare! Modul în care Primăria Sibiu a gestionat modificarea tarifelor la salubrizare denotă iresponsabilitate, ignoranță și nepăsare față de oameni: După ce timp de o lună de zile Regulamentul de Instituire și Administrare a Taxei Speciale de Salubrizare s-a aflat în dezbatere publică și chiar în dezbatere online, după ce sibienii și reprezentanții societății civile și chiar ai partidelor politice au venit cu o serie de soluții și variante de calcul, astfel încât cetățenii să nu fie împovărați cu scumpiri nejustificate, Primăria Sibiu vine cu o variantă de calcul la fel de păguboasă ca cea inițială, o variantă de calcul care avantajează doar operatorul local de salubrizare și golește buzunarele cetățenilor cinstiți”, arată sursa citată.

 

Conform comunicatului semnat de Cătălin Stanciu, președintele organizației municipale PSD Sibiu și consilier local PSD, practic, municipalitatea sibiană a consultat cetățenii doar de fațadă. În realitate a ignorat cu desăvârșire părerile și problemele acestora, ținând cont exclusiv de interesele operatorului privat care asigură colectarea deșeurilor.

„Oamenii nu au nicio vină pentru faptul că instituțiile statului abilitate în gestionarea problemei deșeurilor în municipiul Sibiu nu au fost capabile să pună la punct un plan corect de management și pentru faptul că Primăria Sibiu nu este capabilă să colecteze eficient taxa de salubrizare de la toți cetățenii. Deci nu ei trebuie să plătească pentru incompetența unor funcționari publici!”, spune Cătălin Stanciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*