PSD Sibiu: Consiliul Județean Sibiu, prin președintele Daniela Cîmpean, dezinformează și propagă fake news

Consiliul Județean Sibiu, prin președintele Daniela Cîmpean, dezinformează și propagă fake news în privința numirii noului director al Spitalului Județean, susțin social-democrații sibieni.

„În cursul zilei de astăzi, pe pagina oficială de facebook a Consiliului Județean (CJ) Sibiu a apărut o informație conform căreia ”Începând de azi, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are un nou manager – doamna conferențiar dr. Liliana Coldea”. Aceasta după ce zilele trecute, mai multe site-uri de știri din Ssibiu au relatat declarațiile doamnei Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, conform căreia ministrul Sănătății a semnat ordinul de numire  a doamnei Liliana Coldea în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, pentru o perioadă de 3 ani.

sursa: comunicat PSD Sibiu

Conform ordinului de ministru, însă, ”începând cu data de 10.05.2020, doamna Liliana Coldea se numește în funcția de manager INTERIMAR al SCJU Sibiu pe perioada situației de urgență instituite în condițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/1999 (…)”, cu alte cuvinte, doamna Coldea va fi manager interimar pe perioada stării de urgență, adică pentru încă câteva zile.

În ordinul emis de ministrul Sănătății cu nr. 610/08.05.2020, se precizează faptul că numirea doamnei Coldea în funcția de manager interimar pentru perioada stării de urgență s-a făcut ținându-se cont de adresa Organizației Județene PSD Sibiu nr. 26/30.04.2020, prin care reclamam constituirea ilegală a Comisiei de Examinare a doamnei Coldea pentru concursul de manager al SCJU. Doi din cei trei membri cu drept de vot și notare din cadrul Comisiei de Examinare nu îndeplineau criteriile impuse prin Ordin de Ministru, adică experiență de minim 3 ani ca manageri de spital, sau calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea Management sau Sănătate Publică și Management.

sursa: comunicat PSD Sibiu

Încă așteptăm răspunsul domnului ministru la adresa înaintată de noi, la care face referire și dânsul în Ordinul de numire a doamnei Coldea”, se arată într-un comunicat remis de PSD Sibiu.

One Comment

  1. Pingback: Noul director al spitalului va semna contractul de management după starea de urgență. Sau nu! – Ziarul Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*