PSD: Se forțează înstrăinarea companiilor strategice de stat

Primul pas spre vânzarea la preţ de nimic a ultimelor companii profitabile ale economiei României a fost făcut ieri de coaliţia PNL-USR în comisia de industrii si servicii a Camerei Deputaţilor, transmite PSD Sibiu.

Deputatul Bogdan Trif, președintele organizației județene a PSD Sibiu: „Având majoritatea în Comisie, au votat proiectul de lege Plx 139/2021 care prevede modificarea legii 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.

Astfel, articolul unic votat de alianţa toxică prevede că articolele 1, 2 și 3 din lege se abrogă. Aceste trei articole introduse în lege de PSD și votate în legislatura trecută prevăd interzicerea și suspendarea, pentru o perioadă de 2 ani, a înstrăinării acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţii de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută. Cu alte cuvinte, noi am votat o lege prin care interziceam, în perioadă de criză vânzarea pe nimic a companiilor cu capital de stat.

Am luat cuvântul în Comisie şi am cerut ca, înainte de vot, să ni se prezinte o situaţie economică a tuturor societaţilor la care statul este acţionar, astfel încât să avem date concrete despre managementul acestora. De asemenea, am cerut să se specifice măcar că statul român nu are voie să înstrăineze pachetul majoritar de acţiuni la Hidroelectrica, CEC, Portul Constanţa și la alte companii strategice pentru statul român. Bineînţeles că cei de la PNL și USR nu au vrut să audă de așa ceva.

Ținta coaliţiei PNL-USR este vânzarea la preţ de nimic a acestor ultime societaţi profitabile. Doar de aceea au fost ajutaţi cu toate mijloacele să ajungă la guvernare: pentru a lua împrumuturi uriașe și a vinde ultima bogăţie a României.

Retorica PNL și USR este una mincinoasă atunci când spun că vor vinde doar pachete minoritare pentru că legea nu are nicio prevedere care să interzică înstrăinarea pachetului majoritar și, așa cum am menționat, nici nu au vrut să introducă o astfel de prevedere, acest fapt dovedind clar că intențiile lor nu au nicio legătură cu protejarea interesului național.

Este bine ca sibienii care au votat cu PNL și USR să știe ce au votat și ce trădători de neam au trimis în Parlament”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*