PSD Mediaș: Municipiul Mediaș, dator vândut (CP)

Datoria istorică de aproape 27 de milioane de euro a fost făcută de primarul din Mediaș doar în ultimii 2 ani.

Foto: PSD Sibiu

„După ce primarul din municipiul Mediaș a declarat că intenționează să angajeze încă un împrumut în numele municipalității, consilierii locali PSD Mediaș NU AU VOTAT supra-îndatorarea orașului.

Concret, municipiul Mediaș are deja contractate 2 împrumuturi în valoare de aproximativ 7,6 milioane de euro de la BERD (HCL nr. 284/2021), respectiv unul de 5,3 milioane de euro de la Trezoreria Statului (HCL nr.289/2021). În total, aproape 13 milioane de euro au fost deja împrumutați de municipalitate, sumă care reprezintă 50% din valoarea veniturilor proprii ale orașului.

Dacă adăugăm și cele aproape 14 milioane de euro pe care vrea să le împrumute primarul Gheorghe Roman, bugetul orașului nostru este depășit cu peste 5 milioane de euro, bani pentru care medieșenii vor plăti dobânzi foarte mari.

Așadar, la un calcul simplu, rezultă că municipiul Mediaș va trebui să returneze minimum 2,8 milioane de euro pe an, dar la această sumă nu sunt calculate și dobânzile aferente împrumuturilor”, transmite Organizația Municipală PSD Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*