Provocarea extremă -Probele speciale de la Păltiniș se vor desfășura în nocturnă

Sibiu Rally Team

Membrii Sibiu Rally Team așteaptă cu înfrigurare – la propriu – întrecerea de pe Transfăgărășan

Cei mai buni piloți din România vor ajunge, sâmbătă, pe cel mai spectaculos drum din lume. Transfăgărășanul face parte din Sibiu Rally Challenge, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și un festival al sporturilor cu motor. Diseară, începând cu ora 19.00, vor fi programate două probe speciale la Păltiniș, în urcare și coborâre.

Pe 22 august, sunt programate șase probe speciale, dintre care patru pe Transfăgărășan. Prima urcare va avea loc la ora 10.23, iar coborârea la 11.58, după care urmează speciala Baraj. Proba specială de pe Transfăgărășan are o lungime de 10,24 km și va fi parcursă de două ori în urcare și de două ori în coborâre. Piloții înscriși în etapa din Campionatul Național vor avea de parcurs opt probe speciale cu o lungime de 82,74 km. Sibiu Rally Challenge se va încheia în 23 august.

Competiție specială

În premieră, ediția din 2015 propune și o competiție specială dedicată automobilelor clasice în parteneriat cu Retromobil Club România. Competiția, una de regularitate, se împarte în două clase distincte: Regularitate Clasică și Regularitate Sportivă.

Frigul, un dușman

Ieri dimineață, Dan Magoș, coordonator de proiect al echipei Sibiu Rally Team, a declarat că includerea Transfăgărășanului în traseu este „asul din mânecă“ pentru organizatorii raliului, care în ultimii ani a scăzut ca și categorisire în Campionatul național. „Primul obiectiv al echipei este terminarea raliului. Nu putem anticipa rezultate, deoarece vremea ne-a luat prin surprindere. Este foarte rece la Bâlea și Păltiniș, lucru la care nu ne așteptam în luna august“, recunoaște Magoș. Totodată, echipa Sibiului și-a prezentat ieri și mașinile pe care vor concursa la ediția din acest an.

Brunch și cai-putere

Atmosfera clasică a Palatului Brukenthal din Avrig va fi animată de zeci de mașini de curse ce vor participa la o paradă inedită. Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Sibiu Rally Challenge, în parteneriat cu Primăria orașului Avrig, vor organiza în premieră, duminică, în încheierea raliului, un eveniment menit să întărească spiritul comunității sportive: Rally Brunch. Totodată, Helmuth Duckadam și Ovidiu Lipan Țăndărică se vor număra printre oaspeții fostei reședințe de vară a baronului Samuel von Brukenthal.
Dimineața va debuta cu un meci de fotbal demonstrativ la ora 10.00, ce îl va avea ca invitat special pe Helmuth Duckadam. Urmează brunch-ul în grădina palatului, ocazie pentru sportivi să își împărtășească experiențele. Rally Brunch va fi încununat de un moment simbolic în care invitații vor planta câțiva copaci în curtea palatului, ca gest de susținere a inițiativei Primăriei Avrig – Oraș Verde, care are ca obiectiv principal sustenabilitatea mediului, plănuind să devină până în 2030 un oraș independent energetic.
Concurs foto

Fotografii de la Sibiu Rally vor avea ocazia să experimenteze noi cadre și să participe la concursul organizat de FRAS în parteneriat cu Palatul Brukenthal, în perioada 23 – 28 august. Ei sunt invitați să trimită pe adresa de email media@fras.ro maxim 10 fotografii realizate la Rally Brunch, care vor fi publicate pe pagina de Facebook a FRAS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*