Provocare la lectură: „ASTRA Cititor Campion”

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va derula, în perioada 15 aprilie – 15 decembrie, proiectul „ASTRA Cititor Campion”, un concurs de lectură adresat tuturor iubitorilor de literatură care dețin un permis valid de acces la bibliotecă.

Înscrierea și participarea la acest concurs sunt gratuite. Competiția include trei categorii de participanți: Copii (9 – 13 ani), Adolescenți (14 – 18 ani), Adulți (peste 18 ani) și se va desfășura în două etape, în mediul online sau la sediul bibliotecii, în funcție de recomandările autorităților privind contextul epidemiologic.

Zece volume

În prima etapă (15 aprilie – 30 noiembrie), cei interesați sunt așteptați să se înscrie și sunt invitați să citească cele zece volume propuse pentru categoria de vârstă la care se încadrează. Titlurile fac parte din literatura română și cea universală modernă și contemporană, iar pentru a spori atractivitatea competiției, la categoriile Adolescenți și Adulți, listele de lectură includ cărți electronice și audio.

Concurenții vor redacta câte o recenzie sau prezentare scrisă pentru șapte din cele zece titluri parcurse. Vor realiza, de asemenea, o prezentare audio-vizuală a cărții preferate, în care vor argumenta alegerea făcută, susținând convingător ideile expuse.

Dezbateri literare

Toți cei înscriși la concursul de lectură „ASTRA Cititor Campion” vor avea posibilitatea să participe la dezbateri ale căror teme sunt volumele citite. Întâlnirile vor avea loc în mediul online sau la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Două premii la fiecare categorie

În a doua etapă (1 – 15 decembrie) va avea loc evaluarea tuturor prezentărilor și premierea celor mai reușite dintre acestea. Membrii juriului vor evalua recenziile scrise și prezentările audio-vizuale, potrivit criteriilor menționate în Regulamentul de organizare și desfășurare a competiției „ASTRA Cititor Campion”. Comunicarea rezultatelor se va face în data de 13 decembrie, pe website-ul instituției. Vor fi acordate câte două premii pentru fiecare categorie de participanți, atât pentru prezentarea scrisă (recenzie), cât și pentru prezentarea audio-vizuală. În data de 15 decembrie, va avea loc Gala câștigătorilor competiției „ASTRA Cititor Campion”. Evenimentul se va desfășura online sau la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în conformitate cu măsurile epidemiologice aflate în vigoare la momentul respectiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*