Provocare de august! Ghidaje tematice despre gospodăriile din Muzeul în aer liber!

Muzeul ASTRA vă invită să participați la ghidajele (tematice) despre gospodăriile de poveste/ povestit din Muzeul în aer liber!

Foto: Muzeul ASTRA
Ghidajele (tematice) vor fi susținute de muzeografii Muzeului ASTRA în perioada 24-25 august, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00, la Gospodăria de olar din Horezu, Gospodăriile de olari din satul dispărut- Găleșoaia, Gospădăria de prelucrare a textilelor din Săpânța, Gospodăria de dogar din Nereju și ASTRA Poetic Bridge.
În aceste locații sunt puse în scenă expozițiile ,,Soarele din farfurie” (Horezu), ”Pământul și oamenii Găleșoaiei” (Găleșoaia), ”Între ceie casă și ceie lume” (Săpânța), ”Mască și dublă față” (Nereju) și ASTRA Poetic Bridge.
În weekend, ghidajele vor continua în trei locații. Este vorba despre Gospodăria de olar din Oboga, cu un atelier de prelucrare a lutului, cu meșterul Marin ,,Ciciu” Murgășanu, provenit dintr-un centru de olărit din Româna, județul Olt. De asemenea, la Gospodăriile din Găleșoaia vom avea alti atelier de olărit cu simpaticul meșter Ion Rătezanu. La Gospodăria din Nereju va fi ținut un ghidaj tematic despre măști și meșteșuguri, de către Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*