Protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu protestează astăzi printr-o grevă de două ore. Protestatarii sunt nemulțumiți de faptul că Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu –  singura categorie de bugetari care nu au fost salarizați la nivel de administrație publică centrală.

Foto: Arhivă

„Astăzi, 16 mai 2024, angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu își intrerup activitatea între orele 10.00-12.00, pentru a protesta spontan în vederea eliminarii oricăror forme de discriminare și instituirea unui tratament egal cu privire la personalul din sectorul bugetar care prestează aceeaşi activitate și are aceeaşi vechime în muncă și în funcţie, în sectorul de activitate protecția mediului.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu suntem profund afectați de discriminările salariale, de salariile foarte mici comparativ cu volumul de muncă, de personalul redus și îmbătrânit, de echipamentele folosite uzate moral și fizic; totodata noi îndeplinim aceleaşi atribuţii ca funcţionarii publici din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului și în mod corect, salarizarea noastră ar trebuie sa fie aceiaşi, însă noi suntem discriminaţi, având salarii mult mai mici.

Prin amendamentul PLX 67/2024, depus în Senatul Romaniei în data de 19.02.2024, s-a inițiat repararea nedreptății și  discriminarii produse angajaților A.P.M.-urilor, singura categorie de bugetari care nu au fost salarizați la nivel de administrație publică centrală, conform OUG nr. 128/2023. Neadoptarea sau întârzierea adoptării amendamentului în Camera Deputaților, întărește nedreptatea și discriminarea angajaților Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, având în vedere faptul că majoritatea funcționarilor publici din alte sectoare bugetare beneficiază de salariile mărite, începând cu 1 ianuarie 2024” au transmis printr-un comunicat protestatarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*