Protest antivaccinist in piața Mare (FOTO, VIDEO)

Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică după amiază în Piața Mare a Sibiului împotriva măsurilor de restricție impuse de autorități pentru a combate pandemia de coronavirus și împotriva Certificatului Verde. Protestul este condus de către Doru Apostu, cunoscut sibienilor ca organizator de proteste în ultimii cinci ani.

Potrivit lui Doru Apostu, protestul a fost îndreptat în primul rând împotriva obligativității certificatului verde care să ateste vaccinarea.

„Protestăm împotriva vaccinării, împotriva producerii certificatului verde, împotriva propunerii de lege privind obligativitatea codului QR. Deasemenea nu suntem de acord cu Hotărârea CNSU care condiționează participarea la proteste de pașaportul verde” a spus Doru Apostu.

În opinia lui Doru Apostu singura soluție de luptă împotriva coronavirusului o reprezintă „încetarea vaccinării și realizarea de autopsii celor decedați. Trebuie precizat faptul că articolul 185 din Codul de Procedură penală prevede efectuarea de autopsii, dar acestea au fost blocate prin ordin de ministru”, a mai spus el.

Participanții la miting au fluturat steaguri tricolore și au scandat scandat lozinci împotriva Guvernului, a măsurilor luate de autorități și împotriva Președintelui Klaus Iohannis.

Majoritatea participanților la protest nu au purtat măști de protecție. Protestul din Piața Mare, din fața Muzeului Brukenthal are autorizație din partea Primăriei Municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*