Propunerea României la Oscar 2019, în premieră la Teatrul Gong

microFILM și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 28 septembrie, de la ora 17.30, proiecția de gală a lungmetrajului „Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari” în regia lui Radu Jude. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului și va fi urmat de o sesiune întrebări și răspunsuri.

„Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un arc peste timp, cum ar veni”, declară Radu Jude.

„Barbarii” / foto: Silviu Gheție

„Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari” spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a luptei de la Odessa din al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă. Distribuția este formată din Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Șerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia și Bogdan Cotleț. Imaginea este semnată de Marius Panduru (RSC), montajul – de Cătălin Cristuțiu, sunetul – de Jean Umanski, mixajul – de Cristinel Șirli, designul de sunet – de Dana Bunescu, decorurile și costumele – de Iuliana Vîlsan.

Cel de-al șaselea lungmetraj al lui Radu Jude a avut premiera mondială la Karlovy Vary (Cehia), pe 2 iulie, unde a și fost recompensat cu marele premiu – Trofeul Globul de Cristal. Presa internațională de specialitate l-a numit „un semnal de alarmă inteligent” privind populismul, „un interogatoriu provocator, sarcastic și crucial între trecut și prezent” și „o comedie-dramă îndrăzneață”.

„Barbarii” / foto: Silviu Gheție

Filmul va fi proiectat în premieră națională la Sibiu, odată cu lansarea în cinematografele din România, unde va avea 5 proiecții: vineri, 28 septembrie, de la orele 17:30 și 20:00, sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 13:00, duminică, 30 septembrie, de la ora 17:30 și 20:00.
Accesul publicului la oricare din proiecții se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare exclusiv la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Filmul are o durată de 139 de minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 15 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*