Proprietar de magazin nemulțumit de amplasarea teraselor din Piața Mare. Astrid Fodor: „Sezonul a început, este posibil ca situația să se rezolve doar din 2024”

În finalul ședinței ordinare a Consiliului Local de astăzi, proprietara unui magazin amplasat în Piața Mare nr. 9 i-a interpelat pe aleșii locali cu privire la amplasarea unora dintre terasele din zona centrală.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Dorina Stanciu le-a spus consilierilor că a închiriat un spațiu comercial la adresa din Piața Mare nr. 9 în anul 2021. Totul a mers bine până în primăvara lui 2022 când fațada magazinului a fost practic mascată de umbrelele unei terase.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Dorina Stanciu spune că a făcut sesizare la Primărie, de unde i s-a răspuns că proprietarii terasei vor folosi umbrelele doar în caz de ploaie sau soare foarte puternic. Ea afirmă că umbrelele au rămas deschise până în luna noiembrie.

Potrivit proprietarei magazinului, Primăria a spus că terasa a primit aprobare de extindere a spațiului în baza unei Hotărâri de Consiliu Local menită a-i ajuta pe antreprenorii din industria HORECA, grav afectați în perioada pandemiei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cum valabilitatea acelei hotărâri a fost prelungită, anul acesta situația se repetă. Dorina Stanciu spune că magazinul și-a pierdut orice vizibilitate în zonă și, mai mult decât atât, chiar accesul în magazin este greoi din cauza terasei, nefiind respectată distanța legală minimă de trei metri între limita terasei și zidul clădirii.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În replică, primarul Astrid Fodor a răspuns că există mai mulți proprietari de magazine în aceeași situație și că se realizează în prezent o analiză privind amplasarea unor terase după care se vor lua măsuri.

Tot primarul Astrid Fodor a spus însă, că, dat fiind faptul că sezonul deja a început problema este posibil să se rezolve doar din anul 2024.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*