Promovarea producătorilor sibieni. ,,Gusturi şi Culori” a ajuns la cea de-a doua ediţie

,,Gusturi şi Culori – Povestea Producătorului Local” se află anul acesta la cea de-a doua ediţie. Este un nou proiect cultural-gastronomic dedicat culturii și diversității gastronomice a județului Sibiu, destinat produselor şi producătorilor locali sibieni, organizat de Asociaţia ACT Sibiu, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda Culturală şi Programul Acţiunilor pentru Cultură şi Dezvoltarea Comunităţii Locale.

Scopul acestuia constă în promovarea producătorilor sibieni, în susţinerea economiei locale, a turismului regional și a consolidării identității gastronomice locale din județul Sibiu.

Ediţia a II-a se adresează unui număr de aproximativ 15 producători locali din județ, prin clipurile filmate ,,acasă”  la producătorii locali. Proiectul aduce tematici şi elemente noi, reţete tradiţionale ardeleneşti, mici ,,secrete” gastronomice, care dau savoare şi culoare acestui proiect.

„Vom afla crâmpeie de viață, povestea produselor tradiționale locale, vom surprinde fragmente inedite din traiul de zi cu zi al oamenilor de la sat care susțin alimentația sănătoasă. Vom învăța despre obiceiuri românești demult uitate și ne vom bucura de imagini senzaționale din satele și comunele din județul nostru”, transmit organizatorii.

FOTO: Asociaţia ACT Sibiu

Oameni, locuri și povești  

,,Gusturi și Culori  – Povestea Producătorului Local” este un concept culinar nou ce își propune vizibilitatea și promovarea producătorilor locali, a micilor fermieri și a agricultorilor din județ. Asociația ACT Sibiu vine cu o viziune nouă de prezentare și promovare a ceea ce înseamnă producători și produse locale, prin intermediul canalelor online.

Mult mai mult decât un proiect, acesta vorbește despre oameni, locuri și povești nespuse încă. Proiectul încurajează de asemenea consumul de produse sănătoase şi naturale de către beneficiari (populaţia urbană), susține producătorii și economia locală, promovează hrana sănătoasă și încurajează turismul local responsabil. ,,Gusturi și Culori – Povestea Producătorului Local” vorbește despre originalitatea gustului, despre patrimoniul gastronomic și turismul local, dar și despre cei care le dau valoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*