Proiectul „Servicii medicale de screening prenatal pentru 2100 gravide din regiunea Centru” continuă până în data de 29 decembrie 2023

Proiectul se derulează în parteneriat cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. I.A. Sbârcea din Brașov, iar obiectivul său general este creșterea numărului de persoane din regiunea centru care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce diagnostic și tratament – screening prenatal, cu accent pe persoanele vulnerabile.

Foto: SCJU Sibiu

Până în luna iulie, de serviciile oferite în cadrul proiectului au beneficiat: 1220 de paciente din Regiunea Centru, dintre care aproape 55% din mediul rural. Un procent de 69,5 % din totalul pacientelor provin din categoria grupurilor vulnerabile.

Foto: SCJU Sibiu

În cadrul proiectului, la SCJU Sibiu a fost organizat un cabinet medical pentru consultații care a fost dotat cu ecograf Doppler Color Hera de înaltă performanță, cu două sonde volumetrice, imprimantă și încălzitor de gel și un Cardiotocograf.

Foto: SCJU Sibiu

De asemenea, au fost organizate activități de educare și promovare pe teren și activități de mediatizare în județul Sibiu și Alba, la licee, Primării (Direcții de Asistență Socială), cabinete de medici de familie și asociații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*