Proiectul ”Armonii” a ajuns la final. Copii de la școli din mediul rural au învățat să cânte la chitară

Asociația Culturală Play a încheiat proiectul „Armonii”, cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Educațională 2023. Desfășurat pe o perioadă de 5 luni, proiectul a fost dedicat îmbunătățirii educației muzicale în școlile din ciclul primar.

Foto Primăria Municipiului Sibiu
În cadrul proiectului a fost dezvoltat kit-ul „Pune mâna pe chitară” dedicat învățătorilor, ce conține un set de instrumente necesare pentru a introduce elemente de educație muzicală în sălile de clasă, gândit și construit de profesioniști. Acest kit a inclus un manual de chitară adaptat începătorilor, caiete de cântece și tutoriale video, facilitând astfel procesul de învățare și îmbogățind experiența educațională muzicală a cadrelor didactice.
În paralel s-a desfășurat cursul de muzică „Pune mâna pe chitară”, conceput special pentru învățătorii din mediul rural din județul Sibiu. Peste 40 de participanți din mai multe școli (din Sibiu, Cisnădie, Șelimbăr, Veștem, Miercurea Sibiului, Orlat, Nocrich, ș.a.) au avut astfel acces la cunoștințe de predare a instrumentului la clasă.
Tot în cadrul proiectului s-au desfășurat și ateliere de chitară cu artiști consacrați, folk-iști reprezentativi precum Emeric Imre și Ducu Bertzi. Aceste ateliere au oferit învățătorilor șansa de a împărtăși experiențe și cunoștințe cu profesioniști din industria muzicală, consolidând astfel învățarea printr-o abordare practică și interactivă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*