Proiecții pe clădirea Casei Albastre din Piața Mare și fotografii de epocă, miercuri

Cei 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu (1920-2020) vor fi sărbătoriți de către Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” printr-o serie de evenimente organizate în zilele de 30 iunie și 1 iulie.

Miercuri, 1 iulie, la ora 11, va avea loc vernisajul expoziției „1920 – 2020, 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu”.
Evenimentul se va desfășura în sala expozițională din sediul din Piața Mare al Primăriei Sibiu și aduce în prim plan fotografii de epocă și alte documente cu însemnătate istorică, purtând sibienii prin evenimentele care au marcat evoluția instituției de la Școală militară de ofițeri la instituția de învățământ superior de referință în România. Expoziția poate fi vizitată în perioada 30 iunie-1 iulie, conform programului Centrului de Informare pentru Turiști, de la 10 la 18.
În cadrul expoziției va fi lansat și albumul foto/monografie aniversar „1920 – 2020, 100 de ani de învățământ militar la Sibiu”.
De asemenea, în perioada 30 iunie-1 iulie vor avea loc și o serie de proiecții pe clădirea Casei Albastre din Piața Mare, cu imagini reprezentative din cei 100 de ani de activitate a Academiei Forțelor Terestre la Sibiu.
Imaginile ilustrează momente importante din viața elevilor și a studenților militari, precum: ceremonialul depunerii jurământului militar, defilări, fotografii de epocă de la ședințele de instruire și fotografii de epocă specifice ceremoniilor militare.
Evenimentul „1920-2020, 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu” este organizat de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*