Proiecție de film despre viața marelui Charles Chaplin, la Biblioteca ASTRA. Se împlinesc 135 de ani de la nașterea actorului

Miercuri, 17 aprilie 2024, Compartimentul Arte al Bibliotecii ASTRA invită publicul cinefil la vizionarea filmului documentar „Charlie: viața și arta lui Charles Chaplin”, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la nașterea cunoscutului actor de comedie și pionier al cinematografiei.

foto: Biblioteca ASTRA

Pelicula consitutie un extraordinar tribut adus lui CharlieChaplin (1889-1977), actorul rebel cu melon, mustață și baston, devenit celebru în filme precum „The Kid”/ „Piciul”, “The Gold Rush”/ „Goana după aur”, “City Lights”/ „Luminile orașului”, „Limelight”/ „Luminile rampei”, „Modern Times”/ „Timpuri noi” sau „The Great Dictator”/ „Dictatorul”.
Difuzat în 2003 la Festivalul de film de la Cannes, documentarul „Charlie: viața și arta lui Charles Chaplin” cuprinde secvențe comice clasice, filmări personale ale lui Chaplin, dar și interviuri cu Woody Allen, Martin Scorsese, Johnny Depp, Robert Downey Jr., membri ai familiei Chaplin și alții.

foto: Biblioteca ASTRA

Proiecția începe la ora 17.00 și va fi completată printr-o expoziție de DVD-uri cu filmele marelui star de cinema.
Durata filmului este de 132 minute (A.G.), iar intrarea este liberă. Evenimentul se va desfășura la etajul 2, la Compartimentul Arte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*