Proiect Erasmus+ în domeniul educației școlare la Școala Gimnazială Avrig

Cadre didactice de la Școala Gimnazială din Avrig au participat la Cursul Erasmus + “Useful ICT tools for teachers”, desfășurat în perioada  17 – 22 iulie în Turcia.

 

Școala Gimnazială Avrig a fost acreditată Erasmus +  din anul 2021, pe o perioadă de 7 ani, între 1 martie 2021 şi 31 decembrie 2027, ceea ce dă posibilitatea  dascălilor și elevilor la implicarea în  mobilități internationale.

În anul școlar 2023-2024 dascălii școlii avrigene au participat la două mobilități: una în Italia și una în Turcia.

În  cadrul Proiectul  European cu numărul de referință  2022-1-RO01-KA121-SCH-000059101, profesorii au participat la Cursul “Useful ICT tools for teachers” 17 iulie- 22 iulie în Turcia.

Foto: Simona Menning

La cursul din Turcia, din Istanbul, au participat trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Avrig: profesor de limba și literatura română – Man Claudia, profesor de matematică – Banciu Daniela și profesor în învățământul  primar – Menning Simona, de la Structura Săcădate.

Cursul a fost organizat de  Cappadocia Education, pe o durată de 40 ore, timp de 6 zile. A cuprins 4 module. Cadrele participamte au fost inițiate în aplicațiile Padlet, Kahoot, Liveworksheets și Scratch. Limbajele de programare ușor de folosit au fost împărtășite prin joc, cu mult profesionalism, cu pasiune și bucurie de către profesorul Ersin Ozseven. Atmosfera de învățare a fost foarte plăcută, cursanții participanți din Estonia, Polonia, Grecia și România au legat prietenii durabile, iar impresiile Istanbulului ne urmăresc încă într-un mod plăcut. Participanții au revenit plini de dorința de a aplica la clasă cunoștințele asimilate și de a le disemina colegilor de la școala, colegilor de catedră și prietenilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*