Proiect „ELABORARE STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2023-2027”

Grupul de Acțiune Locală Mărginimea Sibiului a început impletarea  proiectului “ELABORARE STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2023 – 2027. Finanțarea a fost accesată prin PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ, AXA LEADER, MĂSURA 19 – Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER, Sub-măsura 19.1 – Sprijin pregătitor.

Perioada de implementare: maxim 90 de zile, începând cu data de 03.10.2023

Activitățile se vor desfășura în perioada Octombrie – Decembrie 2023 și vor include:

  • Consultarea comunităților locale din teritoriu

Se vor organiza întâlniri la nivelul fiecărei comune și fiecărui oraș din teritoriul GAL Mărginimea Sibiului, cu scopul de a identifica idei de proiecte finanțabile și de a discuta cu persoanele interesate de accesarea fondurilor nerambursabile. Se va realiza colectarea de informații, planificarea participativă a strategiei în urma prelucrării chestionarelor GAL MS.

  • Întâlniri ale partenerilor la nivel de teritoriu

Se vor organiza 3 întâlniri ale partenerilor cu scopul realizării strategiei într-un mod participativ: se va realiza Analiza SWOT și Analiza de diagnostic a teritoriului GAL MS, se vor clasifica prioritățile strategice, se va discuta despre obiectivele și măsurile propuse, despre mecanismul de implementare a strategiei și se va prezenta versiunea finală a strategiei și validarea ei.

  • Grupuri de lucru tematice în domeniile : produse locale. Patrimoniu/turism, social/educație, inovare socială/digitală/economie verde

Se vor organiza 3 grupuri de lucru tematice având ca scop identificarea nevoilor de dezvoltare din aceste domenii relevante la nivelul teritoriului Asociației GAL Mărginimea Sibiului, acesta fiind punctul de plecare în realizarea strategiei de dezvoltare locală.

Informațiile privind implementarea proiectului vor fi disponibile pe site-ul asociației: www.galmarginimeasibiului.ro și pagina de facebook: https://www.facebook.com/galmarginimea.sibiului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*