Programul lui Adrian Bibu în domeniul Educației: UN NOU TIP DE ABORDARE ȘI ACȚIUNI IMEDIATE (CP)

Adrian Bibu,  candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu a elaborat cu ajutorul specialiștilor un prim proiect dintr-un nou concept în domeniul învățământului. Este vorba despre CENTRUL EDUCAȚIONAL SMART  de pe Calea Șurii Mici, care ar urma să vină în sprijinul familiilor cu mai mulți copii, dar care va produce  efecte în mai multe sfere ale vieții Sibiului.

foto: PNL Sibiu

„Trebuie să sprijinim tinerele familii printr-o altfel de viziune, una strategică, pe termen lung. Construcția de grădinițe și școli este, evident, o necesitate, însă abordarea trebuie schimbată pentru rezultate maxime” – explică Adrian Bibu, președintele PNL Sibiu.

foto: PNL Sibiu

Centrul Educațional  va avea o suprafață de peste 3700 mp și se va construi pe un teren de peste 24 mii mp. Vor funcționa, în centru, o grădiniță cu 350 de locuri și o școală cu 850 de locuri, separate funcțional. Terenul este aproape de ansamblul  Magnolia (care nu are nici măcar o instituție de învățământ), dar și aproape de Zona Industrială Vest, deci este la îndemâna celor care lucrează acolo. În plus, este aproape de nodul de autostradă, deci permite accesul simplu al celor care locuiesc lângă Sibiu, dar lucreză în oraș. De asemenea, astfel de centre pot fi construite și pe Calea Șurii Mari sau în orice alt cartier al orașului, întrucât oamenii au nevoie de soluții la problemele pe care le au.

foto: PNL Sibiu

„Proiectul prevede, pe lângă săli de clasă, un corp administrativ, unul destinat laboratoarelor, o cantină, o sală de sport, săli de festivități, un amfiteatru, un centru de documentare (bibliotecă), zone verzi, o stație de autobuz, parcări și piste de biciclete. Intenționăm să cuprindem în funcțiuni cabinete de consiliere școlară, un cabinet medical, o seră școlară pentru orele de biologie, practic tot ceea ce este  modern în domeniul educației” – explică Adrian Bibu.

foto: PNL Sibiu

Centrul Educațional va oferi siguranță deplină copiilor și elevilor, va răspunde exigențelor de securitate la incendii  și va urmări să fie realizat cu eficiență energetică maximă. Dotările, de asemenea, vor fi cele mai moderne posibil, cu mobilier ergonomic și cu tehnologii inteligente.

foto: PNL Sibiu

„Aceasta este viziunea pe care o propun împreună cu echipa PNL! Trebuie să ieșim din  starea actuală, să încetăm să mai facem planuri pentru un an sau doi, planuri de salvare. Propunerea noastră este o viziune  pentru zeci de  ani  de acum înainte ” – spune Adrian Bibu.

foto: PNL Sibiu

În domeniul Educației, Programul candidatului PNL Adrian Bibu prevede, pe lângă dezvoltarea conceptului de Centre Educaționale SMART, acțiuni  clare precum un spațiu adecvat pentru Palatul Copiilor – unul care să dovedească într-adevăr importanța și locul tinerei generații în comunitatea sibiană. Noul spațiu va permite, obligatoriu, și extinderea numărului de activități.

foto: PNL Sibiu

În plus, liderul liberal consideră că pentru a câștiga timp, Municipalitatea trebuie să găsească soluții de cumpărare de imobile pentru amenajarea de creșe și grădinițe, necesitatea fiind stringentă.

„Achiziția de imobile și amenajarea  de  creșe și grădinițe durează mai puțin decât o construcție de la zero. De asemenea, Primăria trebuie să identifice soluții (cumpărarea de terenuri poate fi una dintre ele) pentru extinderea curților școlilor care să servească, astfel, scopului real,  să contribuie la starea de bine a elevilor și profesorilor” – afirmă Bibu.

foto: PNL Sibiu

În Programul lui Adrian Bibu sunt avute în vedere, de asemenea,  măsuri în domeniul învățământului dual, al excelenței în Educație, dar și pași pentru eliminarea definitivă a cursurilor de după-amiază.

 

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*